jednostavno i efektno

Najljepše dekoracije za Uskrs: Ove ideje za uređenje doma vrijedi isprobati

27.03.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Uskrs je pred vratima, a blagdansko ozračje u domu nezamislivo je bez prigodnih dekoracija. Ako želite ove godine nešto malo više i maštovitije od uobičajenih pisanica u gnijezdu, ove ideje će vam dobro doći

Uskrs je vrijeme okupljanja obitelji i prijatelja, a ta slavlja često uključuju neke od najomiljenijih simbola ovog blagdana, od preslatkih pilića do tradicionalnih uskršnjih jaja. Nakon tmurne zime, nema ničeg boljeg od obilja lijepog cvijeća, nježnih pastelnih boja, slatkih zečića i pilića koji će unijeti dobro raspoloženje te domu dati šaren i veseo izgled.

Ali osim ljupkih zečića, sezonski motivi, poput pastelnih nijansi i svježe procvjetalog cvijeća, također su sjajan materijal za dekoraciju doma. Od vijenaca i košara do buketa i ukrasnih jaja – prepustite se blagdanskom ugođaju i radosti koju donosi te istražite sjajne ideje za ukrašavanje doma da bi svi ukućani bili raspoloženi za slavlje.

Uređenje stola

Ove godine budite maštoviti i praktični prilikom postavljanja stola. Ukrasit ćete ga pritom uz pomoć samo nekoliko ključnih predmeta, a za to vam treba uskršnje jaje zavezano u lijepu platnenu salvetu koja oponaša zečje uši. Ovaj detalj oduševit će baš svakog. Jaje može biti umjetno ili pak uzmite ono kuhano i jednostavno nacrtajte slatku njuškicu, a na stol obavezno dodajte i vaze sa svježim cvijećem.

Vaza prepuna svijetlih tulipana i narcisa

Gotovo ništa ne priziva proljeće i Uskrs (osim naravno jaja i zečića) više od vaze prepune šarenih narcisa i tulipana. Ovaj aranžman lijepo funkcionira kao središnji dio blagovaonskog stola ili kao efektan detalj u dnevnoj sobi, a pritom odabirite prozirnu staklenu ili elegantnu bijelu vazu.

Uskršnje drvce

Ako želite doista istaknuti simbole proljeća, objesite obojena jaja na cvjetne grane. Za dekoraciju mogu poslužiti lagana umjetna jaja s već zavezanom trakicom ili se pak bacite u DIY projekt - ispušite ih, obojite u vesele nijanse, zakačite vrpcu na cvjetnu žicu te je provucite kroz svako jaje i natrag kako biste napravili omču na vrhu. Ova dekoracija neće proći nezamijećeno, a savršena je za blagovaonski stol, dnevni boravak ili ulazni prostor.

Jaja ukrašena vrpcama

Oduševite obitelj i prijatelje tvrdo kuhanim jajima dekoriranim na efektan način. Ova jestiva dekoracija ne može biti jednostavnija – skuhajte, ohladite i osušite jaja. Nakon toga odaberite ukrasne trakice od materijala, odrežite ih i zavežite oko jaja. Tako ukrašena, složite ih u košaru s umjetnom travom i postavite na sredinu stola.

Uskršnji vijenac

Uskršnji vijenac jedan je od onih ukrasa kojima ne možete pogriješiti. Vrlo je jednostavan za izradu, a može uključivati cvijeće, umjetna jaja, mrkvu i najslađe životinje poput zečića i pilića. Može se izraditi od niza materijala, uključujući filc, papir, drvo, vrpce, vreću i još mnogo toga. Kreativne mogućnosti su beskrajne, bez obzira naginjete li minimalističkom ili maksimalističkom dekoru. A vijenci su odlični i zato što mogu služiti kao ukras na stolu, polici, zidu ili pak na samim ulaznim vratima.

Uskršnja girlanda

Ako svom domu želite dati doista poseban ugođaj, onda je uskršnja girlanda savršen izbor. U ovom slučaju izrađena je od obojenih jaja ili zečića. Jedan od načina izrade je da ispuhana obojena jaja nanižete na ukrasnu vrpcu ili pak umjetna jaja vrpcom jednostavno zavežete za nju. Girlandu je također moguće izraditi od papirnatih ili drvenih zečića koje se jednostavno pričvrsti štipaljkama. Ovakav ukras odlično će izgledati prebačen preko ogledala ili zakačen na zid iza blagovaonskog stola.