SKRIVENA PORUKA ILI...?

Najgori pokloni koje vam može darovati svekrva

13.05.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ona je draga, simpatična, ponekad naporna, čak i malo dosadna mama vašeg ljubljenog mužića. To je onaj bolji scenarij. Trudi se biti moderna i s vama izgraditi prisan odnos. Sjeti se vašeg rođendana i za blagdane vam kupuje slatke poklone. Iako se darovi ne trebali ocjenjivati i svaki poklon je znak pažnje, ne možemo ne prokomentirati koji su najgori darovi koje vam svekrva može pokloniti. Seksi donje rublje svakako je na vrhu liste, a tu negdje su, naravno, i pregača i rukavica za kuhanje, šamponi i sredstva za čišćenje i još puno toga

Evo nekih od najneugodnijih i najlošijih izbora darova koje svekrva može napraviti:

Seksi donje rublje
Vjerojatno želi pokazati da je otvorena i originalna, moderna i prijateljski nastrojena, no seksi donje rublje ipak je malo previše. Još bi vam samo trebalo da se nje sjetite dok ste u strastvenom klinču s njezinim sinom. Strašno! Ako vas snađe ovakav poklon, seksi kombinaciju tangica i grudnjaka pospremite duboko u ormar da ih više ne vidite. Ili, još bolje, poklonite je nekom drugom. Kao da će znati da je niste nosili.

Iako se trudi izabrati najbolje, poklonom zna poslati poruku
Pregaču i rukavice da dobro izgledate dok kuhate
Možda vaša draga svekrva ovim nema namjeru na suptilan način reći da ne znate kuhati, nego je samo primijetila da nemate pregaču. To što je pazila da se slaže s rukavicom možda je čak i simpatično, no neki malo osobniji poklon bio bi ipak puno ljepši. Nevjeste ionako analiziraju svaku riječ suprugove mame, pa će se i oko pregače i rukavice razviti teorija. Zašto i kako se odlučila baš za taj poklon?

Vješalice
Na rasprodaji u šoping centru naletjela je na set vješalica u pola cijene i sjetila se vas. Zgodno, ali zašto?

Majica s printom soba za Božić odnosno zeca za Uskrs
Strašno. Na obiteljskim okupljanjima vjerojatno će očekivati da obučete majicu koju vam je poklonila. Vjerojatno ćete se morati dobro potruditi da se izvučete iz neugodne situacije, osim ako ne želite izgledati poput obitelj iz prosječne američke humoristične serije koja za Božić sjedi uz kamin u pletenim crvenim džemperima s izvezenim sobovima na prstima.

Rokovnik
Zaboravili ste njezin rođendan? Niste bili na ručku kod njih mjesecima? Rokovnikom vam vjerojatno želi reći da trebate malo bolje organizirati svoje vrijeme i da bi bilo lijepo da i za nju nađete koji slobodan vikend.

Šamponi, deterdženti i ostala sredstva za čišćenje
Ne vjerujemo da vam ovime želi reći da ste prljavi, kao i da biste kuću ponekad trebali očistiti. Svekrva koja ovo poklanja vjerojatno ne želi riskirati da pogriješi s darom, a za ove stvari zna da ćete ih kad-tad iskoristiti. No ovaj dar pokazuje da se baš i nije potrudila oko vas ili da jednostavno nije maštovita.

Karte za balet ili operu

Možda se vaša svekrva drži malo visoko, pa vam ovim poklonom želi poručiti da bi bilo lijepo da se malo kulturno uzdignete. No ne vole svi balet i operu. Ako vas je već htjela počastiti 'kulturnom večeri', mogla je pretpostaviti da će vam se više svidjeti mjuzikl, komedija ili drama u nekom od kazališta. Opera, naravno, nije loša. Vjerojatno sami nikada ne biste otišli na takvo što, pa neka ovo bude prilika da je pogledate. Tko zna - možda nakon takvog rođendanskog poklona i vi postanete ljubitelj opere.