NJEGOVANI ZA 0 KUNA

Najbolji i najjeftiniji trikovi za ljepši izgled

05.06.2013 u 10:36

Bionic
Reading

Najobičnije stvari u kućanstvu, poput limuna, sode bikarbone, meda ili pak jagoda, mogu biti savršeni sastojci za domaće, jeftine i zdrave beauty proizvode, čime ćete izbjeći kupovanje i bacanje novca na skupe kremice

Sodu bikarbonu možete upotrijebiti na više načina i uštedjeti na beauty proizvodima.

Razblažite šampon

Ako ste zabunom kupili prejak šampon, uz pomoć sode bikarbone jednostavno ga možete razblažiti. Pomiješajte dvije čajne žličice sode bikarbone s čašom vode te nanesite na kosu nakon zadnjeg ispiranja šampona.

Očistite lice
Pomiješajte pola čajne žličice sode bikarbone sa svojim omiljenim sredstvom za čišćenje lica pa ne morate kupovati poseban piling za lice. Ova kombinacija odgovara svakom tipu kože te ovaj beauty ritual možete prakticirati jednom tjedno. Međutim ukoliko imate suhu kožu, nakon pilinga bit će dobro nanijeti jaču hidratantnu kremu, piše totalbeauty.com

Puder za stopala
Malo sode bikarbone nanesite u unutarnji dio obuće u kojoj vam se inače jače znoje noge da biste uspješno eliminirali neugodan miris te znoj.

Izbjeljivanje zubi
Iako ima slan okus, soda bikarbona je klasično sredstvo za čišćenje i izbjeljivanje zubi. Malo sode bikarbone pospite na vlažnu četkicu za zube te ih iščetkajte.

Jagode u borbi protiv akni
Pomiješajte četvrtinu šalice svježih jagoda s četvrtinom šalice jogurta ili kiselog vrhnja te nanesite na čistu kožu. Ostavite masku da odstoji 15 minuta, a potom je dobro isperite. Jagode sadrže salicilnu kiselinu koja se inače nalazi u proizvodima za borbu protiv akni.

Baš kao i sodu bikarbonu, med može poslužiti u više svrha

Regenerator za kosu
Umasirajte žlicu meda na vlažnu i opranu kosu, a zatim isperite mlakom vodom. Med je prirodna tvar koja zadržava vlagu, što znači da će privlačiti i zadržavati vlagu u kosi.

Zamjena za kupku
Pomiješajte šalicu vode, pola šalice meda i pola šalice gela za tuširanje te ulijte u kadu napunjenu toplom vodom.

Maska za lice
Med je pogodan za liječenje suhe kože i one sklone aknama. Stoga na čistu kožu nanesite med i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Med je snažan antioksidans te ima i antibakterijska svojstva, što je dobro za problematična područja na koži.

Krumpir kao odlična zamjena za skupe kreme
Sirovi krumpir narezan na kriške stavite na očne kapke - smanjit će natečenost.


Banane i avokado za suhu kožu
Zgnječite polovicu zrele banane ili avokada te nanesite na čisto lice, ostavite da odstoji 15 minuta te zatim isperite mlakom vodom.

Zeleni čaj
Hladan zeleni čaj čisti, osvježava i regenerira kožu, a savršen je za onu sklonu aknama.

Limun
Žute mrlje s noktiju uklonite svježim limunom. Ili polovicu limuna protrljajte po noktima ili pak pomiješajte čajnu žličicu soka od limuna s dvije čajne žličice vode te uronite nokte u tu otopinu na 15 minuta. Nakon toga nanesite hranjivu kremu jer limun može isušiti kožu.

Prirodni piling za tijelo
Umjesto da kupujete skupe pilinge za tijelo, radije ga napravite sami kod kuće. Pomiješajte pola šalice šećera s četvrtinom šalice ulja. Nanesite na kožu za vrijeme tuširanja te dobro istrljajte i isperite.

Jabučni ocat za sjajniju kosu

Jabučni ocat lijepo će razrijediti šampon te dati kosi poseban sjaj.

Maslinovo ulje za mekšu kožu
Da biste imali meku i glatku kožu, poslužite se maslinovim uljem. Nekoliko kapi ulja stavite na pamučnu krpicu ili mali ručnik i nanesite na kožu.