MEKSIČKA DIVA

Najbolje odjevena u Cannesu: Salma Hayek progovorila o kultnom stajlingu iz 90-ih

22.05.2023 u 19:21

Bionic
Reading

Pregledavajući album s fotografijama vlastitih stajlinga tijekom godina, meksička diva za Vogue se prisjetila vremena kada je krajem 90-ih na canneski crveni tepih stigla u velikom stilu

Prema Salminim riječima, tada nije imala stiliste niti beskrajne mogućnosti kada je u pitanju odabir kreacija za pojavljivanje na crvenom tepihu.

‘Na početku karijere teško sam dolazila do svečane odjeće. Nisam si ju mogla priuštiti, a dizajneri bi svoje kreacije posuđivali drugim djevojkama. Nitko od njih nije mislio da će ova žena iz Meksika potrajati u Hollywoodu pa zašto bi mi posudili odjeću?’, istaknula je Hayek u YouTube serijalu modne biblije Vogue.

Listajući fotoalbum stigla je do izdanja kakvog je 1999. godine nosila na canneskom crvenom tepihu, a riječ je o kombinaciji minijaturnog kardigana s maksi suknjom od satena. Držeći se suptilne nijanse plave, cjelokupan look uzvisila je sofisticiranim nakitom prokomentiravši:

‘Nitko se do tada nije pojavio u ovakvoj kombinaciji na crvenom tepihu. Uzela sam kardigan koji se nosi s nečim ispod, jer je samo imao dva gumba, dugu suknju i sama kreirala look’.

Spomenuto izdanje meksičke dive modna biblija Vogue danas vidi kao idealnu referencu na modni stil 90-ih.

‘Nisam ni slutila da će Vogue jednog dana mojim najboljim stajlingom smatrati onaj koji sam sama osmislila. Većina mojih stajlinga s početka karijere bili su rezultat vlastite kreativnosti koja se pokušavala nositi s činjenicom da nisam imala mnogo resursa’, priznala je.

Kao danas davne 1999. godine, meksička diva ovih je dana ponovno dominirala crvenim tepihom u Cannesu.

Na premijeri filma 'Killers of The Flower' brojne je ostavila bez daha u haljini britanskog dizajnera Alexandera McQueena - tamnoljubičastoj kreaciji s velikim dekolteom i raskošnim volanima na rukavima.

  • +7
Salma Hayek Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra