MODNA IKONA

Najbolje odjevena prva dama na udaru kritika zbog traperica

18.10.2016 u 12:42

Bionic
Reading

Suvremena Jackie O, kako joj je svojedobno tepao američki Vogue, argentinska prva dama Juliana Awada prilikom nedavnog posjeta Vatikanu i Italiji našla se na udaru kritika zbog svoje odjeće. Razlog su bile - traperica koje je nosila tijekom susreta s talijanskim premijerom Matteom Renzijem i njegovom suprugom

Prekrasna 42-godišnja Argentinka egzotične ljepote, koju može zahvaliti svojim libanonskim i sirijskim korijenima, postala je nova modna ikona u svijetu politike.

Argentinska prva dama za nedavnog posjeta Italiji, gdje se drugi put u suprugovu mandatu susrela s papom Franjom i prisustvovala kanonizaciji svećenika Joséa Gabriela Brochera, odabrala je elegantnu crnu haljinu s dužim sakoom. No taj je njezin sofisticirani stajling prošao potpuno nezapaženo pored casual izdanja u kojem je snimljena u šetnji Firencom.

Premoderne traperice

Iako njen stil karakteriziraju jednostavnost, pročišćene linije i minimalizam, sklona je stajlinzima koji u sebi imaju trendi mladenačku notu. Ljubiteljica je neutralnih boja, jednostavnih, čistih linija te statement cipela i torbi, ali i traperica koje često nosi. Upravo se zbog tog popularnog odjevnog predmeta našla na meti kritika, a talijanski mediji su joj zamjerili to što ih je odabrala za susret s njihovim premijerom.

Slobodno vrijeme argentinski predsjednički par iskoristio je za šetnju Firencom, a Awada je tom prigodom bila odjevena u trendi traperice s neurednim iskrzanim rubom dok je look upotpunila svilenom bluzom u zemljanim tonovima, elegantnim štiklama u smeđoj boji od brušene kože, predimenzioniranom torbom te dugom vestom u smeđoj nijansi.


Poznati talijanski dnevnik Il Messaggero zamjerio joj je odabir traperica, naglasivši da su bile poderane na dnu, i odmah je usporedio s premijerovom suprugom Agnese Renzi koja se odlučila, kako pišu, 'za nepogrešivu eleganciju', look u crnom od glave do pete. Iako je susret bio neformalan, a i talijanski premijer odlučio se za neformalnu odjeću: casual tamne hlače, bijelu košulju i sivu vestu, Talijani su Awadin ležeran stajling prozvali modnom pogreškom, tim više što je, kako su naglasili, riječ o ženi koja uživa status modne ikone.

Suvremena Jackie O.

Njezin elegantan, sofisticiran, ali u isto vrijeme ležeran stil prava je rijetkost u svijetu politike, a modni urednici američkog Voguea odmah nakon suprugove inauguracije, početkom ove godine proglasili su je suvremenom verzijom Jackie O, da bi već na proljeće ove godine krasila i naslovnicu španjolskog izdanja Voguea.

Usporedbe s najelegantnijom prvom damom u povijesti Jackie Kennedy, iako su laskave, Awada smatra pretjeranima: 'Jackie je bila ikona jedne ere, ali imam osjećaj da sam ja ipak daleko od nje. Odabrala sam biti autentična i imati svoj stil i ne uspoređivati se ni s kim.'

Svoje stajlinge sama bira i ne traži usluge stilista, za što ima jednostavno objašnjenje: 'Nakon što sam život posvetila svijetu mode ne trebam nekog zaposliti da me savjetuje što da odjenem. Sama biram svoje kombinacije.'

#julianaawada, elegante y distinguida .. Look Ideal para un día como hoy..#infantarebelde #imagenpersonal #moda #asesoriadeimagen #chile

A photo posted by Imagen, Moda, tendencias (@infanta_rebelde) on

Espectador de lujo. ??

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on

Visitando y alentando a los deportistas argentinos en la Villa Olímpica. ????????????

A photo posted by Juliana Awada (@juliana.awada) on