DOBRE PRILIKE ZA ULOV

Najbogatiji slobodni milijarderi na svijetu

16.03.2009 u 15:40

Bionic
Reading

U ova krizna vremena uopće ne zvuči loše bogato se oženiti ili udati. Ako tu ideju smatrate privlačnom, vrijeme je za akciju. Naime, na svijetu ima više od 70 slobodnih milijardera, a iako se i njihovo bogatstvo u ovoj krizi istopilo, još uvijek su bezobrazno imućni

Oprah je najbogatija neudana žena na svijetu


Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu ove se godine našlo 72 slobodnih bogataša čiji se imetak broji u milijardama dolara. Doduše, 21 od njih nikad nije bilo u braku, dok je njih 51 razvedeno i vjerojatno spremno na novu ljubavnu priliku. Dolaze s svih pet kontinenta, iz 17 zemalja, a najveća koncentracija bogataša ipak je u SAD-u.

Najbogatiji od njih je aktualni gradonačelnik New Yorka, 67-godišnji Michael Bloomberg, čije se bogatstvo procjenjuje na 16 milijardi dolara. Razveden je od 1993. godine, a dobar dio svoj bogatstva daje u dobrotvorne svrhe. Možda nije u cvijetu mladosti, no definitivno je po pitanju stanja na računu i više nego dobar ulov. Pa, 'ko voli…

Najbogatija neudata žena na svijetu je megauspješna Oprah Winfrey čije se bogatstvo procjenjuje na 2,7 milijardi dolara. Međutim, popularna TV voditeljica i poslovna žena u dugogodišnjoj je vezi s poslovnim čovjekom Grahamom Stedmanom, još od 1986, i dosad nije pokazala nikakvu želju da svoju vezu i ozakoni.

Njemački kraljević Albert von Thurn und Taxis jedan je od najmlađih slobodnih milijardera na svijetu

Ljepšem spolu željnom romantike i priča o princu na bijelom konju ne preostaje ništa drugo nego pokušati upecati bogatog kraljevića. U tom je slučaju najbolji izbor njemački kraljević, 25-godišnji Albert von Thurn und Taxis koji je težak 2,1 milijardu dolara. On uživa u svom bogatstvu, lud je automobilskim utrkama i živi u pravom dvorcu, doduše s majkom i dvije sestre, ali ne treba cjepidlačiti.

Egzotični Brazil uvijek zvuči primamljivo, a brazilski milijarder još primamljivije. Tajkun Eike Batista ima bogatstvo vrijedno 7,5 milijardi dolara i jednu veliku prednost u odnosu na ostale bogataše. On je, naime, jedan od rijetkih koji je u zadnjih 12 mjeseci, u vrijeme najveće gospodarske krize na svijetu, uspio svoje bogatstvo – povećati. U proteklih je godinu dana ovaj 52-godišnji vlasnik rudnika bogatstvo povećao za 900 milijuna dolara, a nije mu strana ni zabava. Nekad se utrkivao s gliserima i bio oženjen bivšom Playboyevom zečicom.

Najbogatiji hongkonški neženja Joseph Lau ima malo profinjeniji ukus kad je u pitanju trošenje vlastitog imetka. Težak je četiri milijarde dolara, a svoje milijune najviše troši na skupe umjetnine i vrhunska vina. Prije dvije godine za sliku Paula Gaugina platio je 39 milijuna dolara, posjeduje tri aviona i preko 10.000 boca najskupljih vina.