KRALJ VIZIONAR

Nagrada posebno osmišljena za Lagerfelda

17.09.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Fashion Institute of Technology u New Yorku osmislio je posebnu nagradu za Karla Lagerfelda, Fashion Visionary Award

Mnogo je znakova koji jasno upućuju na to da ste nedvojbeno uspjeli u svijetu mode. Jedan od njih je svakako onaj kada ugledna institucija, kao što je Fashion Institute of Technology u New Yorku, posebno osmisli nagradu za vaš doprinos modi. Dogodilo se to na početku Tjedna mode u New Yorku, kada je Karlu Lagerfeldu dodijeljena posebna nagrada - Fashion Visionary Award - koju je samo za njega osmislilo Couture vijeće njujorške institucije.

Istinski veteran modne industrije, koji istovremeno osmišljava nekoliko kolekcija godišnje, za Chanel (haute couture, prêt-à-porter i cruise kolekcije), vlastitu te za talijansku kuću Fendi, Lagerfeld se logično nameće kao neizostavni akter suvremene modne scene, čija neiscrpna aktivnost postavlja velike kriterije za mlađe kolege.

U objašnjenju Couture Councila, nezavisnog vijeća koje čine modni urednici i kustosi, stoji: 'Otkad je stigao na čelo Chanela 1983. godine, Karl Lagerfeld je stalno održavao poziciju Chanela kao najtraženijeg modnog brenda u svijetu. Karl Lagerfeld nije samo jedinstveni dizajner, već i ugledni fotograf, izdavač, poznati kolekcionar te istinski connaisseur.'