IDEJNO RJEŠENJE

Naglasite prostor detaljima

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prije samog uređenja dobro razmislite kakav ugođaj želite postići jer pravilnim kombiniranjem različitih detalja u prostoru sve je moguće

Poštovani,

Htjeli bismo urediti spavaću sobu bez garderobnog ormara jer je smješten odvojeno od sobe. Važno nam je smjestiti bračni krevet i noćne ormariće, a sve ostalo prepuštamo vama. Volimo topao ugođaj, profinjen, ne previše minimalistički i prirodne boje.

Unaprijed hvala!

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Odgovor arhitektice:

Poštovana,

Budući da nemate zahtjev za garderobnim ormarom koji je vizualno, ali i prostorno dominantan, soba može upotrebom jednostavnih, elegantnih i usklađenih detalja dobiti sasvim novi izražaj koji će odisati lakoćom i profinjenošću koju želite.

Bračni krevet naglasite zidom koji će dekorativno isticati njegovu centralnu poziciju, ali koji će također imati poveznicu s ostalim elementima prostora.

Poigrajte se tapetom u smeđim nijansama i iveralom na način da stvorite veliki okvir za tapetu koja će izgledati poput velike slike na zidu iznad kreveta. Navlake na krevetu odaberite u nekoj od boja koju tapeta sadrži. Krevet izvedite u kombinaciji krem i srednje tamne boje drveta koje su u skladu s bojama tapete.

Noćne ormariće izvedite u kombinaciji drva i stakla, kako bi cijeli prostor djelovao vizualno lakše. Na prozore stavite prozračne zavjese, a dekore izvedite u nijansama vrlo sličnima tapeti. Budući da nemate posebnih dodatnih zahtjeva u ovoj sobi, predlažem nekoliko verzija rješenja suprotnog zida.

interijerNET.hr

interijerNET.hr

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Ukoliko želite rješenje koje će pridonijeti klasičnom izražaju sobe, smjestite uz zid stolić s foteljicom i veliko ogledalo te niži ladičar. Prednost ovog rješenja je što će ogledalo dodatno produbiti prostor, ali je nedostatak što je cijeli element vertikalno izražen pa vizualno sužava prostor.

Ukoliko želite dojam opuštenosti i profinjenosti, predlažem smještaj dvije manje, svijetle foteljice sa staklenim okruglim stolom te slikama u pozadini. Ova dispozicija će se doimati prozračno i lagano.

Ako ovakvoj dispoziciji želite povećati osjećaj intime i prigušenosti, obložite zid iveralom do visine 90 cm, što će stvoriti osjećaj zatvorenijeg prostora.

Prije samog uređenja dobro razmislite kakav ugođaj želite postići jer pravilnim kombiniranjem različitih detalja u prostoru sve je moguće.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović-Dumendžić i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje jednom tjedno čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresu interijeri@tportal.hr.

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi