REPER I PJESNIK

Na sveučilištu uveden predmet o Jay-Z-ju

03.12.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Lirika slavnog repera koja opisuje surovu američku svakodnevicu toliko je inspirirala jednog uglednog profesora da odnedavno drži predavanja o poznatom glazbeniku Jay-Z-ju

Kad je započinjao svoju karijeru, danas najpopularniji američki reper Jay-Z se zasigurno nadao mnogočemu, ali da će jednog dana na jedno od najuglednijih američkih sveučilišta, Georgetown, uvesti predmet o njegovim pjesmama i karijeri, to nije čak ni sanjao.

No dogodilo se upravo to, a Jay-Z zadovoljno trlja ruke što je osim djece s ulice, inspirirao i američke intelektualce. Naime, profesor Mike Dyson je u sljedećem semestru na sveučilištu Georgetown uveo predmet o Jay-Z-ju, njegovu životu i karijeri.

Predmet se zove 'Sociologija hip hopa: Jay-Z', a profesor Dyson objašnjava kako lirika slavnog repera na najbolji način ocrtava američku realnost, piše Vlm

'Jay-Z je ikona današnjeg društva. Njegove pjesme potiču nas na razmišljanje o diskriminaciji, seksizmu, kapitalizmu, ekonomskoj krizi i vlastitom identitetu u današnjem društvu', kaže Dyson kojem ovo nije prvi put da drži predavanja o slavnim glazbenicima. Prijašnjih godina imao je predmete o Bruceu Springsteenu i Tupacu Shakuru.