DOBAR PRIJATELJ ZLATA VRIJEDI

Na prijatelje potrošimo gotovo sto tisuća kuna

16.10.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Kaže se kako je pravo prijateljstvo neprocjenjivo, no s time se baš i ne slažu rezultati novoga istraživanja. Naime, sudeći prema istraživanju. blizak prijatelj košta 98 tisuća kuna

Istraživanje, koje je provela u Velikoj Britaniji Nivea u sklopu kampanje Moments of Closeness koja je poticala ljude da se što više zbliže s ljudima koje vole, otkrilo je kako godišnje na kupnju poklona i stvari za najbliže prijatelje potroše u prosjeku 18 tisuća kuna, a čak 68 tisuća kuna na vrijeme koje provedu zajedno.

Istraživanje je također pokazalo koliki su nam prioritet prijatelji u životu, s kojima kontaktu prosječno provedemo 50 sati mjesečno. Možda i ne tako iznenađujuće, no istraživanje je pokazalo kako s prijateljima vrijeme najčešće provodimo sjedeći u kafićima na što potrošimo mjesečno u prosjeku četiri sata i dvadeset minuta.

'Ohrabrujuće je vidjeti da u vrijeme brzoga tehnološkoga razvitka Britanci s prijateljima još uvijek nastoje biti jako bliski, a prioritet im je vrijeme provoditi s najbližima. Uvijek se govorilo kako pravi prijatelji zlata vrijede, a sada smo uspjeli tu vrijednost odrediti na 98 tisuća kuna', kaže psihologinja i konzultantica u Niveinoj kampanji Moments of Closeness.