SLABA TOČKA

Na kojem dijelu tijela se najviše vide znakovi starenja?

15.04.2013 u 13:36

Bionic
Reading

Zaboravite bore, sijedu kosu i širi struk koji dolaze sa starenjem – žene najviše brinu njihove ruke koje precizno, kao i proširene vene, stanjena koža i staračke pjege, otkrivaju naše stvarne godine

Istraživanje je pokazalo da mnoge žene strahuju da ruke izdaju njihove stvarne godine, puno više nego proširene vene, stanjena koža i staračke pjege, piše Mail Online.

Jedna od osam žena tvrdi da ih više brine stanje njihovih ruku nego lica, a 36 posto žena jednako brinu oba izdajnička znaka godina.

Taj je problem poznat i slavnima poput 54-godišnje Madonne koja je često fotografirana kako nosi rukavice i skriva svoje ruke.

Iako postoje estetski zahvati koji pomlađuju lice, stručnjaci kažu da se donedavno malo toga moglo učiniti u pomlađivanju ruku koje su najprecizniji znak koliko smo zapravo stari.

Istraživanje, koje je proveo lanac drogerija Boots, utvrdilo je da mnoge žene pokušavaju promjene na pigmentaciji kože ruku sakriti make upom.

Dermatolozi ističu da su naše ruke stalno izložene štetnim utjecajima – od sunca do deterdženataTakođer je poznato da mnoge žene zanemaruju njegu ruku sve dok nije prekasno.
Rukama također nedostaju masnoće i ulja koja pomažu zaštiti lica protiv starenja.

Ipak, Ash Mosahebi iz Britanske udruge estetskih kirurga kaže kako postoje nove tehnike kojima žene mogu prikriti znakove starenja na rukama.

U Sjedinjenim Državama rade se zahvati pri kojima se injekcijama ubrizgavaju supstance koje mogu smanjiti suhoću i zaustaviti stanjivanje kože, dok se injekcijama masti mogu smanjiti ispupčene vene i rukama dati mladenačku oblost.

Ako vam to zvuči previše drastično, dermatolozi savjetuju nošenje rukavica zimi te gumenih rukavica dok radite kućanske poslove. Sapun treba izbjegavati, a kremu za sunčanje bi trebalo nanositi uvijek kad ste na otvorenom.

Jedno je drugo istraživanje pokazalo da borba žena protiv starenja počinje prije nego što navrše 30 godina.
Nakon što provedu svoje mlade godine pokušavajući izgledati starije nego što stvarno jesu, žene su sretne svojim izgledom u ranim 20-ima.
No već s 29 godina ponovno pokušavaju izgledati mlađe.