IKONA STILA

Na glamuroznu reviju stigla s neuglednom kapom

24.01.2017 u 10:44

Miroslava Duma

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

U modnom pohodu pariškim Tjednom visoke mode, slavna trendseterica Miroslava Duma ponovno se uspjela istaknuti, ovoga puta zahvaljujući netipičnom odabiru kape

Patagonia i Dior? Prvi put na pariškom Tjednu visoke mode to neočekivano modno uparivanje uspjelo je poći za rukom ruskoj ikoni stila Miroslavi Dumi.

Kao predstavnica najutjecajnijih zvijezda ulične mode, Miroslava Duma na predstavljanju Diorove revije pojavila se u zanimljivom outfitu upotpunjenom šiltericom, kolokvijalno zvanom kamiondžijska kapa.

Ovaj specifičan modni dodatak s mrežicom smještenom na stražnjoj i logotipom s prednje strane, veliku je popularnost doživio početkom 2000-tih godina, a sudeći prema ruskoj ikoni stila, nanovo je postao modno prihvatljiv.

Primjerak tamnoplave šilterice s logotipom brenda Patagonia, Miroslava je kombinirala s predimenzioniranim blejzerom-kaputom, trapericama retro kroja i crnim gležnjačama, a cjelokupnom stajlingu pridodala je omiljenu torbicu s potpisom Gabriele Hearst.

Patagonia kao jedan od najvećih proizvođača u segmentu održive mode, predvodi revoluciju prema usvajanju zelene prakse, uključujući korištenje materijala s eko predznakom. Ovaj brend desetljećima slovi za pionira u održivoj modi, kontinuirano razvijajući nove materijale poput recikliranog poliestera. Na prošlogodišnji Crni petak, Patagonia je punila medijske stupce doniranjem cjelokupnog prihoda od prodaje organizacijama za zaštitu okoliša.

Najnovijim stajlingom, ruska ikona stila značajno je poručila kako visoka i održiva moda napokon idu ruku pod ruku, a nešto kasnije tog dana pojavila se na predstavljanju revije brenda Giambattista Valli noseći crnu šiltericu s Google logotipom.