MODERNA VREMENA

Muškarci traže inteligentne žene, čednost nije važna

  • Autor: A. B.
  • Zadnja izmjena 16.02.2009 14:41
  • Objavljeno 16.02.2009 u 12:00
žena radi

žena radi

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Modernim muškarcima kod žena je važan karakter, emocionalna stabilnost, financijska neovisnost te inteligencija. Najmanje im je važna čednost

Znanstvenici sa Sveučilišta Iowa istraživanje su provodili od 1939. godine, a ispitanici su svakih deset godina trebali odgovoriti kojih 18 karakteristika žele kod partnera. Ocjenjivali su ih opisnim ocjenama od nevažno do jako važno.

U poželjne i manje poželjne osobine ubrajane su: društvenost, dobra domaćica, uzajamna privlačnost i druge. I dok privlačnost 1939. godine nije bila među prve tri najpoželjnije osobine, najnovije istraživanje pokazalo je da je suvremeni muškarci i žene stavljaju na prvo mjesto.

Među prvih deset poželjnih karakteristika koje moderni muškarci traže kod žena su i neovisnost, zrelost, emocionalna stabilnost. Jako poželjna osobina koju muškarci traže kod žena je i inteligencija. Inteligencija je na četvrtom mjestu po važnosti, dok se 1939. godine nalazila na 15 mjestu. Zanimljivo je da je na 12. mjestu financijska neovisnost kod žena, dok je 1939. bila na 17. mjestu.

'Ovo je generacija muškaraca koja je odrasla s obrazovanim ženama, majkama koje su bile doktorice, učiteljice i pružile su im drugačiji model', rekla je Christine Whelan, voditeljica studije i autorica knjige 'Marry Smart: The Intelligent Woman's Guide to True Love'.

Čednost pak, koja je 1939. godine bila jako cijenjena, sada je najmanje važna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi