MLAĐE JE SLAĐE

Muškarci svih dobi radije biraju mlađe žene

08.12.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Da sredovječni muškarci žele mlađe žene, nije nikakva novost, a njihovi aduti su iskustvo, inteligencija i novac. To je sad pokazalo i istraživanje sveučilišta Oxford i Gothenburg koje s bavilo proučavanjem načina na koji žene biraju partnere

Nekoliko je prihvatljivih teorija o tome na koji način muškarci i žene biraju svoje partnere. Jedna od najpoznatijih je i ta da muškarci više pozornosti polažu izgledu, dok su materijalni i društveni status više bitan ženama

Te su pretpostavke i njihovu održivost u modernom društvu ispitali i znanstvenici sa sveučilišta Oxford i Gothenburg te su postavili 400 oglasa na poznate dating stranice.

Do određenje granice njihovi su rezultati poduprli dosadašnje teorije. Pokazalo se da žene, u većem broju no muškarci, kod partnera traže solidan imovinski i društveni status. Toga su očito jako dobro svjesni i muškarci koji su u svojim oglasima to i naglašavali, napominjući da imaju veliku kuću ili da su ekonomski nezavisni.

Pokazalo se da muškarci u svim dobnim kategorijama preferiraju mlađe partnerice. Od ukupno 97 muškaraca koji su u svojim oglasima spominjali godine, samo su trojica tražila stariju partnericu, a kad su bili u pitanju muškarci između 47 i 59 godina, to je tražio samo jedan od 67 muškaraca.

Mlađe žene, s druge strane, više vole starije muškarce - 14 od ukupno 16 žena u dobi od 20 do 39 godina tražilo je starijeg partnera. No, zato su gotovo sve ne starije od 60 godina tražile mlađeg muškarca.

Poljuljana je teorija da je muškarcima kod žena najvažniji izgled. Naime, i muškarcima i ženama je izgled podjednako važan, a to da su oba spola poprilično orijentirana na izgled, možda je utjecaj današnjeg vremena, smatraju znanstvenici, jer ljudima, zbog velikog utjecaja medija, sve više postaje važna izgled, kako vlastiti, tako i tuđi.