brzo i fino

Muffini koje vole baš svi: Idealni za doručak ili večeru, gotovi su u tren oka, a možete ih jesti i hladne

22.08.2021 u 20:16

Bionic
Reading

Tako jednostavni za pripremu, a tako dobrog okusa – muffini s povrćem i šunkom oduševit će cijelu obitelj, čak i one najizbirljivije. Pripremite ih za doručak, užinu ili pak slasnu večeru, jednako će biti ukusni i topli i hladni

Muffini od jaja i povrća s dodatkom šunke jedan su od onih nevjerojatno jednostavnih obroka koji svi vole. Gotovi u svega nekoliko minuta, pružaju odlične mogućnost kombiniranja. U ovog verziji dolaze u kombinaciji špinata, luka i šunke, no slobodo dodajte što imate u hladnjaku ili što najviše volite. Sočni i fini ovi muffini su odličnog okusa i kada se ohlade.

Potrebni sastojci:

  • 8 jaja
  • 1 mladi luk ili jedan crveni luk
  • 100 g naribanog tvrdog sira
  • 1 svježa paprika
  • 50 g špinata
  • 100 g šunke
  • Sol
  • Crni papar

Priprema:

Papriku operite, narežite na kockice te ostavite sa strane. Upotrijebite papriku koju najviše volite, ili onu koju imate kod kuće. Za efektniji izgled možete upotrijebiti i, na primjer, pola crvene i pola zelene paprike.

Kalupe za muffine namastite s malo ulja. Za ovaj recept idealni su silikonski kalupi za muffine, no i oni obični bit će dobri.

Uključite pećnicu i zagrijete je na 200 stupnjeva.

U velikoj zdjeli, ručno ili mikserom, istucite jaja.

Dodajte kockice paprike, šunku, nasjeckani špinat i naribani sir te začinite po želji. Sve dobro promiješajte.

Smjesom napunite kalupe te pecite 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.

Kad su vam muffini pečeni, izvadite ih iz pećnice i pustite da se malo ohlade prije nego li ih izvadite iz pećnice. Pečene muffine sa šunkom, povrćem i sirom možete poslužiti odmah ili kasnije. U tom slučaju, čuvajte ih u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi.