PET KLJUČNIH KORAKA

Muči vas što odjenuti za zimsko vjenčanje? Evo rješenja

03.12.2016 u 16:24

Bionic
Reading

Hladniji mjeseci mnogim damama zadaju probleme kad je u pitanju odijevanje za svečane prilike, a dodatne modne komplikacije može uzrokovati odijevanje za zimska vjenčanja. Iako su proljetni i ljetni mjeseci najpopularniji za ulazak u bračnu luku, a samim time i stvaranje dobitne kombinacije, zimski mjeseci zahtijevaju pažljivu razradu dobitnog outfita

Kako bi kreiranje dobitne svadbene kombinacije u zimskim mjesecima bilo znatno lakše, modni stilisti suzili su izbor na pet ključnih savjeta koji vam mogu pomoći.

Neka vaš kaput ili jakna odradi najveći posao

Kvalitetan i izgledom primamljiv kaput ili jakna, isplativa je modna investicija čija se uloga ne odnosi isključivo na darivanje potrebne topline u zimskim mjesecima. Vjenčanja uglavnom uključuju mnoštvo kretanja, stoga stilisti savjetuju odabir šik kaputa ili ogrtača u kojem ćete se osjećati udobno u vanjskom i unutarnjem okruženju.

Kako se ne biste doveli u situaciju da jedva čekate skinuti svoje toplo pokrivalo, odabir kaputa naglasite upečatljivim brošem ili krpicama poput pussy bow bluze s mašnom koja će izvirivati iz kragne kaputa ili haljine koja će ležerno izvirivati iz revera kaputa. Upečatljiva ogrlica smještena preko kaputa, podarit će sličan učinak.

Odaberite odgovarajuću obuću

Iako su vjenčanja prava prilika za nošenje nešto raskošnije obuće od svakodnevne, ona zahtijevaju posebnu pažnju. Stilisti savjetuju da izbjegavate obuću od brušene kože u slučajevima kad se vjenčanje ne održava u zatvorenom prostoru. Također preporučuju izbjegavanje nošenja cipela u svijetlim tonovima ako se ceremonija vjenčanja održava u kišnim uvjetima.

Modni stilisti složni su s mišlju da ne postoji potreba da zimsko vjenčanje provedete sa smrznutim stopalima, stoga će se pravim izborom pokazati obuća koja prekriva većinu stopala. Ako na zimsko vjenčanje planirate nositi nešto otvoreniju obuću, birajte svjetlucave ili deblje hulahupke i čarape. Iako je kombinacija otvorenih cipela i čarapa do danas nosila titulu modnog promašaja, danas je više nego modno prihvatljiva.

Moć svečanog odijela

Brojni stilisti smatraju da ne možete pogriješiti ako se za zimsko vjenčanje odlučite za odijelo. Taj komad pružit će potrebnu toplinu više od bilo koje haljine ili suknje. Stilisti savjetuju da isprobate svilenkasti top ili majicu ispod odijela, a u dnevnim izdanjima odijelo će posebno zablistati uz bluzu upečatljiva printa, pa čak i najobičniju majicu opuštenog kroja koja će ležerno padati preko hlača.

Ovisno o silueti hlača odijela, možete nositi ravnu obuću ili onu s potpeticom. Trendovski modeli hlača koji završavaju tik iznad gležnja, primjer su odjevnog komada koji će odlično izgledati u kombinaciji s ravnom obućom, kao i onom s visokom potpeticom.

Ove sezone nećete pogriješiti ako se odlučite za odijela metalnog odsjaja ili stvorena od trendovskog baršuna koja, osim na zimskom vjenčanju, možete reciklirati i nositi na božićne domjenke ili novogodišnji doček.

Alberta Ferretti | Fall/Winter 2016

Fotografiju objavljuje Beautiful Valentina (@beautifulvalentina)

Budite modno dramatični

Kad je riječ o ovom savjetu, stilisti ne sugeriraju da svojim modnim odabirom pokušavate zasjeniti mladenku ili pretjerujete s presijavajućim detaljima i krpicama, no događanje kao zimsko vjenčanje odlična je prilika da iskočite iz svakodnevnog modnog kalupa.

To modno iskakanje možete predstaviti u formi komada upečatljiva printa, tkanina (svila, čipka, brušena koža, baršun) ili samom formom komada koja se može odnositi na poigravanje s voluminoznim rukavima ili kaskadno padajućim ogrtačem preko osmišljene kombinacije.

Osim toga, događanja poput vjenčanja prava su prilika i za nešto istaknutiji make-up od uobičajenog. Dok su vjenčanja u proljetnim i ljetnim mjesecima rezervirana za make-up u prozračnim i živim nijansama, vjenčanja u hladnijim mjesecima rezervirana su za make-up u zagasitim tonovima za postizanje zavodljivog izgleda u gotičkoj maniri.

Come hither eyes on @kendalljenner courtesy of MUA @naomiyasuda ??????#ShowUsYourLook on the Mylookingglass app!

Fotografiju objavljuje My Looking Glass (@mylookingglassofficial)


Prigrlite boje

Samo zato što je svakim danom hladnije i mračnije, ta činjenica ne mora biti povod za potpuno izbjegavanje boja. Haljina ili suknja u svijetlim tonovima i s dodatkom živopisnog printa, odlična je opcija za dolazak na vjenčanje nevezano o sezoni, kao što je slučaj sa šarenim bluzama ili sakoima.

Ako se želite poigrati s color blocking tehnikom odijevanja, stilisti savjetuju nošenje bogato ukrašenog nakita u nijansama smaragdno zelene, zagasite narančaste ili upečatljive ljubičaste boje. Ako ste jedva dočekali zimske mjesece kako bi napokon uskočili u omiljenu crnu haljinu, stilisti savjetuju da, umjesto crnog izdanja od glave do pete, birate nakit ili obuću koji će bojom stvarati kontrast izabranim, crnim komadima.