SEKS ILI EMOCIJE

Može li žena oprostiti prevaru?

10.06.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Kako se pokazalo mnogo puta dosad, žena može oprostiti prevaru ako je u pitanju samo seks. Međutim, ako su uključene i emocije, žena prevaru uglavnom ne prašta

Žena teško podnosi situaciju u kojoj je njezina emocionalna sigurnost ugrožena, stoga rijetko muškarcu oprašta prevaru ako je preljubnička veza trajala duže vrijeme i uključivala emocije.

U braku češće varaju muškarci, ali je zanimljivo da, kada oni pokreću razvod, kao razlog navode preljubništvo, dok je glavni razlog kod žena nerazumno ponašanje.

Muškarac ne može podnijeti pomisao da netko drugi dira tijelo njegove žene, a žena pak ne može podnijeti da je neka druga žena zaokupila srce njezina muškarca. Drugim riječima, žene nikako ne mogu podnijeti pomisao da njihovi muškarci drugima slatko pričaju i poklanjaju im pažnju na koju samo one imaju pravo.

Takvo ponašanje za žene je izdaja i upravo zato ne mogu podnijeti emocionalnu nevjeru. Lakše se nose sa situacijom kad muškarac jednu noć spava s drugom ženom jer takav odnos ne uključuje emocije. Za žene emocionalna prevara znači gubitak povjerenja, a one smatraju da veza ne može opstati bez toga.