NEVJEROJATNA GRAĐEVINA

Može li vas ova kuća ostaviti ravnodušnima?

10.05.2013 u 08:00

  • +10

The Razor Residence

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Za luksuznu rezidenciju koja nosi naziv The Razor Residence u kalifornijskoj La Jolli sumnja se kako je poslužila kao dom Johhnyju Deppu u ulozi Tonyja Starka u trećem nastavku 'Iron Mana'

Zapanjujuća nekretnina prostire se na više od tisuću četvornih metara, sagrađena je 2007. godine, a za njezin nevjerojatan dizajn koji izgleda kao da je sama kuća uklesana u planinu zaslužan je Wallace Cunningham, arhitekt iz San Diega.

Sama vila sastavljena je od nevjerojatnih slojeva stakla koje se proteže od poda do stropa te je objedinjeno čvrstim betonom. Zahvaljujući takvom dizajnu kuća ima doista spektakularan pogled na zaljev koji se proteže kilometrima daleko.

Unutar luksuzne vile nalazi se četiri spavaće sobe, šest kupaonica, kružno kazalište, stakleno dizalo, podzemna garaža, a na krovu zgrade nalazi se prostorija za fitnes i nekoliko bazena. Opisana kao umjetničko djelo, ili čak skulptura, vizualni utjecaj smionog dizajna ove kuće jedan je od najimpresivnijih arhitektonskih dostignuća po pitanju luksuznog življenja.

Iako u blockbuster filmovima nije objavljeno, mnogi su povukli paralelu upravo između ove kuće i kuće u kojoj je živo Iron Mann. No iako to nije nikada dokazano, činjenica je da je ova kuća fascinirala brojne, pa je tako služila kao mjesto snimanja reklame za Visu i Calvin Klein.