KONZERVATIVNA LIMUZINA

Može li novi Toledo vratiti Seat na pravi put?

06.03.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Javna je tajna da Volkswagen nije zadovoljan Seatovim prodajnim rezultatima, no Nijemci i dalje vjeruju da mogu učiniti profitabilnom španjolsku marku

Seat stoga u idućih nekoliko mjeseci planira lansiranje niza novih modela, od kojih je novi Toledo dobio status pionira. Premda ćemo ga u Ženevi vidjeti u konceptnom obliku, Seat ne skriva da će automobil u više-manje neizmijenjenom obliku krenuti u prodaju već koncem 2012.

Na kakve reakcije tržišta će naići, ostaje za vidjeti, no internetski mediji i forumi ljubitelja Seata već sad španjolskom proizvođaču zamjeraju konzervativan dizajn.

Konceptni Toledo dugačak je 4,48 metara, odnosno 20 cm manje od VW Jette, te raspolaže 5 centimetra kraćim međuosovinskim razmakom. Španjolci se, ipak, hvale praktičnošću pa tako prtljažnik, čiji se poklopac otvara poput hatcbacka, raspolaže obujmom od 500 litara.

Seat u medijskom izvješću ne navodi motore koji će pokretati novi Toledo, no za očekivati je da će to biti ista paleta benzinskih i dizelskih jedinica iz koncerna VAG koja pogoni njegov sestrinski model - Škodu Octaviju.