KAD SE ZANESETE

Možda i vi radite ove make up pogreške zbog kojih izgledate starije

06.12.2020 u 17:36

Bionic
Reading

Dobro je poznato to da način na koji smo se šminkali u 20-ima ili 30-ima s vremenom treba prilagoditi jer kako godine prolaze, mijenja se i naša koža

Cilj make upa je naglašavanje onoga što je lijepo te prikrivanje onih točaka kojima se baš i ne ponosimo.

Dobra šminka može nas pomladiti i učiniti da izgledamo svježe i odmorno, no ako se pogrešno koristi, može nas postarati.

Za mladolik i svjež izgled svakako biste trebali izbjegavati ove pogreške:

Pogrešna podloga

Nažalost, što smo stariji, tonus kože postaje nam neravnomjerniji. Stoga treba nanijeti kvalitetnu podlogu kako bi se prikrile sve nepravilnosti. Ali budite oprezni jer preteška podloga brzo će se nataložiti u borama i dodatno vas postarati. Stoga je idealno teške i guste pudere zamijeniti laganim podlogama koje nisu jako masne, poput npr. BB krema, a područja koja treba kamuflirati, poput podočnjaka, riješite uz pomoć korektora. I ne zaboravite na to da je poželjno da proizvodi koje koristite imaju UV zaštitu.

Nepravilno nanosite korektor

Kako starimo, naš svakodnevni život postaje sve užurbaniji - i to se sve više vidi na našem licu pa korektor postaje naš najbolji prijatelj. Mnogi griješe jer nanose previše korektora ispod oka, pa se on taloži u borama oko očiju. Bitno je da se nanese u obliku obrnutog trokuta i pažljivo utapka kako bi izgledao što prirodnije.

Maskara na donjim trepavicama

Maskara je kozmetički proizvod bez kojeg ne može gotovo nijedna žena. No mnogi griješe jer nanose prevelike količine i to na donje trepavice. Osim toga, razmazana maskara izgleda baš poput podočnjaka ispod očiju, što još više doprinosi umornom izgledu. Izbjegavajte je nanositi na donje trepavice, a za gornje možete i pokoji sloj više, samo pripazite da se dobro osuše. Kako biste otvorili pogled, obavezno uvijte trepavice uvijačem.

Pretjerivanje s rumenilom

Pri nanošenju rumenila treba biti oprezan i primijeniti pravilo manje je više. Najbolje je, savjetuju vizažisti, nanijeti ga od ušiju ispod jagodičnih kostiju do ispod najviše točke jagodičnih kostiju te uvijek činiti to velikom četkom za što prirodniji izgled.

Pogrešna boja ruža

Iako su tamni mat ruževi veliki hit, vizažisti ih ne preporučuju jer usne čine manjima i neprimjetnima, što može postarati. Radije birajte prirodnije tonove poput nude ili boje breskve s malo sjaja jer djeluju prirodnije. Osim toga, treba podsjetiti da nježnu kožu usana, koja je i inače sklona isušivanju, treba pažljivo njegovati balzamima te joj s vremena na vrijeme priuštiti i piling.