CHRISTIAN BALE:

'Mojsije je bio barbar i šizofreničar'

29.10.2014 u 11:26

Bionic
Reading

Izjava holivudskog glumca Christiana Balea o Mojsiju podignula je buru

Slavni britanski glumac koja snima film Ridleyja Scotta Egzodus (Exodus: Of Gods and Kings), dobro poznatoj biblijskoj priči o Mojsiju, uznemirio je kršćanske pisce kazavši da mu je potrebno znanstvenije tumačenje od onoga da je Crveno more razdvojila Božja ruka.

Bale u tom budućem filmskom hitu glumi Mojsija i kaže: 'Mislim da je Mojsije najvjerojatnije bio šizofreničar, a ujedno je i najbarbarskija osoba o kojoj sam ikad čitao.' Prije no što je počeo snimati film izučavao je Bibliju te je također čitao i Toru, Kuran i 'Život Mojsija' Jonathana Kirscha. Kaže da se iznenadio kompleksnošću lika Mojsija i njegova tvorca:
 
'Rekao bih da je Mojsije bio vrlo burne naravi, nestalan, traumatiziran... No najveće mi je iznenađenje narav  starozavjetnog Boga. Bio je nepredivljiv.'

Kršćanski web-portali nadaju se da će taj film biti bliži izvornom tekstu od 'Noe' s Russellom Croweom koji je režirao Darren Aronofsky, piše The Guardian

'Ljudi mogu to sve popljuvati ili sjesti i pogledati j***** film. To je film!' rekao je ranije ove godine Ridley ScottFilm 'Egzodus' u kina stiže u prosincu ove godine, a osim Balea, u filmu glume i mnoga poznata imena poput Aarona Paula (Breaking Bad), Sigourney Weaver, Indire Varme, Bena Kingsleyja, Johna Turturra i dr.