LISTOPADSKA NASLOVNICA

Modnu bibliju krasi Lizzo: 'Ja sam prva velika crna djevojka na naslovnici Voguea'

25.09.2020 u 11:29

Bionic
Reading

Svjetska hip hop senzacija Lizzo zvijezda je s naslovnice listopadskog izdanja modne biblije, kojega su na Instagramu najavili i Vogue, i sama glazbenica

'U vrijeme dosad neviđenih razdora, borbi i mogućnosti, Vogue se na propisnoj distanci sastao s Lizzo, glazbenim mudracem koja želi da ove trenutke prebrodimo zajedno', najavio je listopadsko izdanje na Instagramu Vogue, na čijoj se naslovnici našla pjevačica odjevena u crvenu Valentino haljinu.

'Ja sam prva velika crna djevojka na naslovnici časopisa Vogue. Prva crnkinja u ičemu čini se zakašnjelim. Ali došlo je naše vrijeme. Svim mojim crnim djevojkama, ako netko kao vi to nije još učinio – budite prva', poručila je Lizzo na svom Instagramu.

Lizzo je za naslovnicu snimio fotograf Hype Williams, a profil u kojem Lizzo govori o svemu, od uloge koju želi da njena glazba igra do policijskog nasilja, napisala je pjesnikinja i esejistica Claudia Rankine.

'Želim stvarati glazbu koja pomaže, jer je to način na koji ja mogu pomoći. Nisam liječnik, nisam pravnik, nisam zaposlena u vladi. Bavim se glazbom', rekla je Lizzo.

'Prije sam imala dojam da mi trebaju barem dva i pol bijela momka da napravimo pjesmu. Jedan inženjer i jedan za prodikciju, ali sad mogu sjesti u svoju sobu i biti vlastiti inženjer i producent', šali se Lizzo koja se krajem prošle godine preselila iz jednosobnog stana u kuću s vlastitim glazbenim studiom.

Pjevačica kaže kako ju je otac vrlo rano upoznao s problemima crne zajenice u SAD-u, za čija se prava zalaže.

'Imati crnu ženu za potpredsjednicu bi bilo sjajno. Jednostavno uvijek sam sklonija crncima. Ali želim da se dogodi stvarna promjena u zakonima, a ne privremeno rješenje duboko ukorijenjenog, sistemskog problema', kaže Lizzo.

Dijelom mainstreama Lizzo je postala 2019. godine kad se njena pjesma 'Truth Hurts' našla u Netflixovom filmu 'Someone Great'. Album 'Cuz I Love You' koji je potom uslijedio, nominiran je za više Grammyja, a osvojio je nagradu za najbolji urbani suvremeni album.