ŠTO JE VJEČNO?

Modni stilovi s kojima baš nikad nećete pogriješiti

02.05.2011 u 08:57

Bionic
Reading

Zasićeni ste modnim trendovima koji se mijenjaju kao i vrijeme, nestalni su i uvijek drugačiji. Ne volite modne diktate i sezonske krpice koje brzo idu u ropotarnicu povijesti, volite vječne komade koje možete kombinirati i s kojima nikada, baš nikada, nećete pogriješiti. Čitajte dalje...

Nekima je moda zabava, igra i obožavaju pratiti što je novo i u trendu. Mnogi pak imaju averziju prema trendseterskim stvarima ili se jednostavno ne žele zamarati odjećom. Mi vam otkrivamo koji su to modni stilovi s kojima, bez obzira na to u kojem vremenu i desetljeću ih nosili, nećete pogriješiti.

I sam veliki Yves Saint Laurent je rekao: 'Moda blijedi, stil je vječan.' Evo stilova koji su izdržali test vremena i o kojima se i danas priča.

Ženstveni stil, klasika
Haljinice u obliku slova A, balerinke, veste, mala crna haljina, sve s potpisom Jackie O, istinske ikone stila koja je inspirirala mnoge. Njezin stil bio je jednostavan i lišen svih znakova bogatstva.

Nećete pogriješiti ni s boho stilom koje furaju sestre Olsen

Komadi koje je ona upakirala u izgled finih djevojaka, vječni su i nepogrješivi, a njezin stil kopiraju urbane žene, holivudske face, studentice, šminkerice i svi koji vole klasiku.

U ovaj ženstveni stil svakako spada i vječna modna inspiracija Audrey Hepburn. U kontekstu Audrey i mode gotovo uvijek se navode romantične haljine na preklop, male crne haljine, hlače i crne dolčevite, male haljine bez rukava, biseri, uske crne hlače, kapri hlače, baletanke, jednostavne košulje, svileni šalovi, baloneri, jednostavne večernje haljine. Ona je voljela ne-boje, fine tkanine i čiste te izuzetno strukirane krojeve. Kopirate li njezin ženstveni stil, ni danas nećete pogriješiti.

Buntovni rock stil
Mislite da se mala kožna jakna vratila u modu. Varate se. Ona nikad nije bila out. Prave fashion djevojke to su znale i kombiniraju je bez obzira na tekuće trendove. Stil pomalo zločeste djevojke, poput Sandy iz Briljantina, uvijek može proći bez obzira na tekuće trendove. Vječni crveni ruž, uske traperice, kožna jakna, crna čipka, istaknute oči, kombinacija su koja prolazi i u 80-ima, 90-ima, ali i sada se odlično spaja u stil moderne buntovnice koja je uvijek in.

Ženska moda s prizvukom muževnosti
Na pamet nam odmah padaju Marlene Dietrich i Diane Keaton, žene koje teško možete zamisliti u toaletama i kad ih spominjemo u kontekstu mode, ne možemo izbjeći da ih ne upakiramo u odijela. Marlene, istinska diva i ikona stila, mušku je odjeću prilagodila ženskom tijelu, a svaka modna sezona nezamisliva je bez ženstvenih odijela, sakoa, hlača i pritajenog seksipila, zapakiranog iza originalno muških komada odjeće.

Boho chic
Suvremene kraljice ovog stila svakako su blizanke Olsen. Široke, šarene haljinice, raščupana kosa i istaknute oči karakteriziraju ovaj slobodni, otkačeni, razigrani stil koji je vječan i s kojim vam nitko neće reći da ste demode. Baš svake sezone dio dizajnera inspiraciju potraži u ovom stilu, a ove sezone izvrsne komade za boho šik nudi H&M, koji je za zaštitno lice odabrao manekenku Gisele Bundchen. I drugi su ga dizajneri ove godine stavili u prvi plan pa tako hlače na trapez savjetuje i Marc Jacobs, Derek, Lam Gucci. No bez obzira na njihovu trenutačnu inspiraciju, s boho stilom baš nikada nećete pogriješiti.