ANNA WINTOUR

Modni preokret: Kraljica mode u cipelama za koje smo mislili da ih nikad neće obuti

29.01.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Glavna urednica američkog Voguea i najutjecajnije ime u svijetu mode, Anna Wintour, već 25 godina vjerna je istim sandalama na petu koje nosi na sva modna događanja i crvene tepihe. Nakon toliko godina već smo navikli viđati ju u istim cipelama, no na nedavno održanom Australian Openu u Melbourne Parku Wintour je sve iznenadila odabirom ravnih espadrila za koje smo mislili da ih neće obuti ni u najluđim snovima

Da ne treba mijenjati dobitnu formulu, najbolje zna Anna Wintour, najmoćnija žena modnog biznisa poznata po svojoj hladnokrvnosti zbog koje je i poslužila kao inspiracija za glavnu negativku u filmu 'Vrag nosi Pradu'. Pronašla je savršene cipele koje joj odgovaraju udobnošću i modelom još davne 1994. i od tada im je vjerna.

Upravo zato ostali smo zatečeni kada smo slavnu urednicu na Australian Openu, umjesto u nude sandalama na petu, ugledali u, ni manje ni više, ravnim platnenim espadrilama. Omiljena ljetna obuća trendseterica diljem svijeta je, čini se, osvojila i kraljicu mode koja nerado eksperimentira s obućom.

Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prljavobijele espadrile s izvezenim tratinčicama Wintour je uskladila s bijelom midi haljinom cvjetnog printa s puf rukavima, koji su trenutno veliki hit na modnoj sceni, te zlatnom ogrlicom i crnim sunčanim naočalama.

Omiljene nude sandale za Wintour je posebno dizajnirao slavni Manolo Blahnik još 1994., nazvavši ih jednostavno AW, a izrađene su prema otisku njezina stopala i dizajnirane prema njezinim zamislima. Otada slavna urednica svake godine naruči više komada omiljenih modela koji se neznatno razlikuju u dizajnu, a dolaze navodno i u više nijansi boje kože, kako bi ih mogla kombinirati uz stupanj preplanulosti.

'Nikad neću komentirati broj cipela koje netko naručuje od mene, ali Anna želi da su cipele, baš kao i njezina odjeća, uvijek savršeni. Ona ima fantastične noge i njezina su stopala uvijek savršeno dotjerana. Uvijek se dogovaramo oko materijala i prilagođavano visinu pete te odlučujemo hoće li remenčići biti širi ili ćemo ih mijenjati. Na kraju o svemu tome uvijek odlučuje Anna', rekao je Blahnik svojedobno za Vogue.

  • +9
Anna Wintour Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia