SEZONSKI ADUTI

Modni dodaci podižu baš svaki stajling, a evo u koje se ovog proljeća najviše isplati investirati

02.04.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Detalji uistinu čine razliku, a u modnom svijetu ova izreka prvenstveno se odnosi na dodatke koji su u stanju i najjednostavniji stajling podići na novu razinu

Što još ima moć podići klasičnu kombinaciju traperica i majice poput komada nakita ili se može pohvaliti sposobnošću da haljinu prilagodi svakoj prilici, kao što to polazi za rukom cipelama? Modni dodaci 'otključavaju' veći potencijal odjeće na način na koji sami odjevni komadi to jednostavno ne mogu učiniti, što ih samim time čini čarobnima.

Kada bismo doznali aktualne trendove u svijetu modnih dodataka, dovoljno je baciti pogled na dizajnerske kolekcije i stajlinge poznatih ljubiteljica mode. Ove proljetne sezone sve se vrti oko dvije estetike – one koja nalaže minimalizam isticanjem klasičnih komada do one koja propagira maksimalizam u punom smislu – a modni dodaci trenutka to apsolutno odražavaju.

Torbe XXL veličine

Iako se modna industrija posljednjih sezona rado poigrava torbicama mikro dimenzija, ove godine definitivno vrijedi izreka ‘veće je bolje’. Torbice gotovo nepraktične veličine zastupljene su u kolekcijama dizajnerskih teškaša poput Chloé i Bottega Venete. Elegantne verzije velikih torbi u koje stanu baš sve sitnice modeli su na koje se isplati obratiti pozornost.

Nakit srebrnog sjaja

Nakon višesezonske vladavine nakita u tonovima žutog zlata došlo je vrijeme da ponovno prigrlimo verzije srebrnog sjaja. Debele srebrne ogrlice, naušnice i narukvice postale su ključnim detaljem u brojnim dizajnerskim kolekcijama za sezonu proljeće/ljeto.

Bucket kape

Šeširi kao modni dodatak vraćaju se u velikom stilu s bucket kapama kao ključnim modelom, o čemu dovoljno svjedoče kolekcije brendova poput Etra, Caroline Herrere i Alberte Ferretti.

Dodaci s detaljem ruže

Istaknut na remenu, kako predlaže skandinavski brend Acne Studios, ili na kravati, u kolekciji proslavljene poljske dizajnerice Magde Butrym, detalj ruže u novoj sezoni proljeće/ljeto mogli bismo posvuda viđati.

Operne rukavice

Rukavice koje sežu daleko iznad lakta pojavile su se u brojnim dizajnerskim kolekcijama, a nije im odoljela ni Kate Middleton. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada BAFTA njima je začinila već viđenu haljinu Alexander McQueena, podarivši joj sasvim novi izgled.

  • +10
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: JAMES WHATLING / THE MEGA AGENCY / DAVID FISHER / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA