POVRATAK BALAKLAVA

Modne ovisnice s Instagrama ne kriju opsesiju ovim praktičnim rješenjem u borbi protiv hladnoće

04.01.2022 u 14:02

Bionic
Reading

Ne postoji ništa poput puhanja ledenog povjetarca koji razdire lice da nas podsjeti kako zima nije godišnje doba s kojim se možemo zezati. Topli komadi i dodaci koji štite glavu i vrat u tom slučaju su i više nego dobrodošli, a modni svijet ove sezone ponovno je otkrio balaklavu kao praktično rješenje u borbi s niskim temperaturama

Iako ne predstavlja nikakvu novost na modnoj sceni, o balaklavi ili fantomki posljednji put više se govorilo 2018. godine zahvaljujući tadašnjim kolekcijama brendova Calvin Klein i Gucci, a brojni brendovi ove sezone odlučili su ih ponovno uvrstiti u svoje kolekcije.

Baš kao na modnim pistama, balaklave kao šal i kapa u jednom postale su trend i na društvenim mrežama. Neke od najutjecajnijih street style zvijezdi današnjice sada ih redovito ističu u svojim zimskim stajlinzima.

Za veliki povratak ovog praktičnog komada na modnu scenu brojni traže krivca u novoj popularnosti mode insprirane skijanjem, a koju su svojim capsule zimskim kolekcijama naglasile modne veličine poput talijanskog Fendija i francuskog Diora i Chanela.

  • +10
Krznene kape Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Svojim dizajnom, balaklava zamjenjuje šal i kapu a, kako brojni ističu, puno bolje štiti glavu i vrat u naletu hladnoga vjetra i temperaturama ispod nule. Uz ribarske kape od krzna ovaj topli dodatak slovi za must-have dodatak sezone, a ovako ga nose poznate modne ovisnice s Instagrama.