udobne i tople

Modna saveznica u hladnim danima: Izdvojili smo najljepše modele pletenih haljina iz kojih se nećete poželjeti skinuti

18.10.2020 u 12:03

Bionic
Reading

Nakon što smo u ovogodišnjoj ljetnoj sezoni svjedočili velikoj popularnosti haljina od tankog pletiva, njihove deblje inačice već naveliko krase police popularnih high street trgovina, što nimalo ne čudi. Osim što su vrlo udobne i modno primamljive, pletene haljine osiguravaju potrebnu toplinu u hladnim mjesecima i lako se kombiniraju s mnoštvom modela obuće

Da će pleteni modeli haljina uvjerljivo dominirati novom sezonom jesen/zima, u ljetnim mjesecima potvrdila je i globalna direktorica modne trgovine Net-a-Porter, rekavši kako će postati drugi najveći trend u narednim mjesecima.

Njezino mišljenje svojim aktualnim kolekcijama potvrdili su brojni dizajnerski brendovi, kao i poznate zaljubljenice u modu koje su, usprkos pandemiji koronavirusa, zanimljive modele pletenih haljina ponosno prošetale gradskim ulicama svjetskih metropola u sklopu novog izdanja Tjedna mode.

Osim što istovremeno djeluju elegantno i ležerno, pletene haljine izvrstan su odabir u danima u kojima ne znate što biste odjenuli, a pritom osiguravaju potrebnu toplinu u zimskim mjesecima. Uz pravilno stiliziranje prilagodit će se brojnim prigodama od jutra do mraka, a na policama trgovina danas ih je moguće pronaći u mnoštvu oblika i stilova.

Ipak, glavnu riječ, kao i u ljetnoj sezoni, imaju bodycon modeli od pletiva koji prate liniju tijela, ali i minijaturne inačice s visokim ovratnikom, koje će s trendovskim čizmama iznad koljena nesumnjivo činiti dobitnu jesensku kombinaciju.

Navedena kombinacija proteklih sezona postala je iznimno popularna, a zaradila je i službeni naziv lampshading. Kao što joj samo ime govori, ova kombinacija vizualno podsjeća na siluetu lampi sa sjenilom, a odnosi se na nošenje visokih čizama iznad koljena s haljinom čiji porub završava tik iznad čizama.

Zavirite u galeriju i pogledajte koje smo pletene haljine pronašli na policama popularnih trgovina te pronađite omiljene komade kojima ćete upotpuniti svoj jesenski ormar.

  • +19
Pletene haljine s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo