JESENSKI FAVORITI

Modna predviđanja: Ovih 10 modela kaputa i jakni bit će najtraženiji u tjednima koji slijede

29.09.2019 u 09:42

Bionic
Reading

U tjednima koji dolaze odbacit ćemo kratke rukave i prigrliti nešto toplije komade odjeće, a kada temperature naglo padnu, savjetujemo vam da se pripremite i začinite svoju jesensku garderobu trendi jaknom ili kaputom. Pitate se - koji će to modeli ove sezone biti rado viđeni na ulicama modnih metropola? Imamo odgovor na to pitanje

Kako je jesen došla, teško nam je ne razmišljati o novim trendovima, a na spomen hladnijih dana svima prvo na pamet padnu jakne i kaputi. Modni stručnjaci predviđaju kako će ove sezone naglasak biti na pojedinim komadima kao što su duge jakne i kaputi od kože i vinila s prizvukom 70-ih te bunde od umjetnog krzna, ali jednako popularni bit će klasični komadi poput balonera i kaputa u boji devine dlake.

10 najtraženijih modela jakni i kaputa za nadolazeću jesen:

1. Baloner

Klasičnim balonerom poput ovog ne možete pogriješiti. Baloner slovi za bezvremenski odjevni komad i uvijek će, bez obzira na trendove, biti jednako popularan.

2. Puffer jakna

Izazivamo vas da pronađete jaknu koja će vas grijati bolje od toplog puffera! Iako je ova jakna rezervirana za hladnije dane, vrijedi imati je u ormaru, jer s ovim varljivim vremenom nikad ne znate kada će nas iznenaditi niske temperature.

3. Karirani kaput

View this post on Instagram

Check mate 👀🦕

A post shared by Tine Andrea (@tineandreaa) on

Baš kao i proteklih sezona, karirani uzorak i ove će biti veliki hit. Omiljeni uzorak naših baka rado je viđen u svim oblicima, ali posebno u ruhu odijela i kaputa, kojima trendseterice s razlogom teško odolijevaju. Vrlo su trendi i istovremeno elegantni te zato odlična investicija ako volite klasične komade.

4. Kaput u boji devine dlake

Ove sezone sve će se vrtjeti oko minimalizma, a dominantne boje bit će smeđa, bež i boja devine dlake. Kaputi u boji devine dlake i ove sezone bit će jedni od ključnih trendova koji će preplaviti trgovine, pa ne bi trebao biti problem pronaći model u ovoj boji koji vam najviše odgovara.

5. Kaput od vinila

Kaputi od vinila, odnosno PVC-a, bit će ogroman jesenski trend, tvrde modni stručnjaci, a tko smo mi da im ne vjerujemo na riječ.

6. Duge kožne jakne i kaputi

Baš kao i kaputi od vinila, srodni modeli od kože imat će svojih pet minuta slave ove jeseni. Idealni su za sve ljubiteljice retro mode, a osim dugih kaputa, popularne će biti jakne od vinila dužine do ispod bokova koje se vežu u struku. Ovi modeli doslovno su preplavili trgovine.

7. Kaput s dodatkom remena u struku

View this post on Instagram

(Baby) blue steel @mulberryengland

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

Kaputi s dodatkom remena u struku, kakve obožava prva dama Melania Trump, postat će jedni od traženijih u danima koji slijede. Ako želite kaput koji će istaknuti vaš struk, onda je ovo model za vas.

8. Kaput s uzorkom leoparda

Godine 2018. leopard se vratio u modu na velika vrata. U proljeće i ljeto 2019. gubi mu se svaki trag, da bi nas ove jeseni ponovno iznenadio. Kaput s uzorkom leoparda, kakav obožavaju brojne slavne, ali i domaće poznate dame, oduvijek je slovio za modni klasik, stoga je ovaj model, ako se nas pita, modni zicer.

9. Prljavobijeli kaput

Iako nije praktičan za održavanje te ćete zahvaljujući njemu potrošiti puno više na kemijsko čišćenje nego na kaput u crnoj ili smeđoj boji, ono što obećava su elegancija i profinjenost.

10. Bunde od umjetnog krzna

Nijedan ormar nije kompletan bez chic bunde od umjetnog krzna. Na svu sreću, tehnologija je otišla toliko daleko da ne trebamo ubijati životinje zbog mode, pa sve više dizajnerskih brendova i high street trgovina zamjenjuje pravo eko krznom. Bunde od umjetnog krzna toliko su kvalitetno izrađene da je vrlo teško primijetiti razliku.