NAKON NEW YORKA I LONDONA

Mlade Hrvatice poharale modne piste u Milanu

03.11.2016 u 12:53

  • +13

Faretta i Daisy

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Nakon New Yorka i Londona modna industrija preselila se u Milano, a već na samom početku Tjedna mode mlada Hrvatica Daisy ima izniman razlog za slavlje jer se prošetala pistom za Gucci dok je zvijezda njujorškog Tjedna mode, lijepa Dalmatinka Faretta otvorila reviju Roberta Cavallija te nosila nove komade Alberte Ferretti

Do sada to još niti jednoj Hrvatici nije pošlo za rukom, ali manekenka Daisy stala je uz bok najboljima i prošetala se pistom u Guccijevoj haljini iz proljetno-ljetne kolekcije za 2017.

Daisy je tako prva Hrvatica koja je imala priliku nositi prestižnu reviju modne kuće Gucci, a njezin je uspjeh još veći jer je relativno novo lice na modnoj sceni. No to je nije spriječilo da nosi nekoliko važnih revija, poput one za Osman studio i Sharon Wauchob, na londonskom Tjednu mode.


Uz Daisy, modnim pistama uspješno šeće još jedna Hrvatica, Faretta, i s lakoćom konkurira najuspješnijim svjetskim ljepoticama.

Nakon što je angažirana na njujorškom i londonskom Tjednu mode, a u Londonu je čak otvorila reviju Victorije Beckham, Faretta je nastavila nizati nevjerojatne uspjehe. Na tek započetom Tjednu mode u Milanu prelijepa Dalmatinka nosila je dizajn Alberte Ferretti i zatim otvorila reviju Roberta Cavallija


Nema sumnje da je pred mladom Farettom sjajna budućnost, a osim samih dizajnera, primijetili su je u New York Timesu, W Magazineu i ono najvažnije – u Vogueu. Modna Biblija uvrstila ju je u kratki video u kojem prikazuju kako se ljepotice pripremaju za pistu njujorškog Tjedna mode.


Obje djevojke u hrvatskoj su agenciji Colors Managment vlasnice Ane Gojanović. Osim matične agencije, Farettu trenutno u svijetu zastupaju agencije Elite Worldwide i The Society koje, između ostalih, u svojim redovima imaju svjetski poznate modele poput Kendall Jenner i Adriane Lime.