VRHUNSKI UŽITAK

Mislite li da znate sve o ženskom orgazmu?

12.04.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Žene ne mogu ejakulirati? Vaginalni orgazam je bolji od klitoralnog? Ovo su samo neki od mitova koji se još uvijek vežu uz ženski orgazam. Vrijeme je da doznate istinu i prepustite se seksualnim čarima

Daleko smo dogurali od doba u kojemu je znanost sumnjala u postojanje ženskog orgazma. Danas je seksualno zadovoljstvo žene jedna od glavnih tema različitih istraživanja i mnogo toga je otkriveno. No, još uvijek postoji niz mitova, i to ponajviše onih vezanih uz ženski orgazam. Otkrijte živite li i vi u zabludi i naučite kako uistinu možete uživati u seksualnom životu.

Mnogi mitovi još su uvijek vezani uz ženski orgazam

Žene mogu postići orgazam samo s vještim partnerom
Ovo je vrlo čest mit, ali je ipak samo mit iako se neki muškarci hvale da posjeduju posebne vještine uz pomoć kojih žene doživljavaju vrhunski orgazam. Lijepo je biti vješt, ali ženin orgazam ipak pripada samo njoj. Potpuno je normalno da žene katkada imaju problema s doživljavanjem vaginalnog orgazma, ali u takvim slučajevima na scenu stupa klitoris. To znači da žena može doživjeti intenzivan orgazam neovisno o vještinama svoga ljubavnika.

Žene ne mogu ejakulirati
Mnogi ljudi još uvijek vjeruju u to. Očito je da nisu još vidjeli nijedan pornić koji to zorno prikazuje. Dakle, žene mogu ejakulirati tijekom orgazma, a neke ejakuliraju i jače od muškaraca. Ženska ejakulacija najčešće se događa tijekom simuliranja njezine G točke, ali ne doživljavaju je sve žene, i to najčešće zbog blokade u glavi. No sve to ne znači da žene koje ne ejakuliraju ne doživljavaju orgazam.

Vaginalni orgazam je bolji od klitoralnog
To nije potpuna istina s obzirom na to da i jedan i drugi orgazam ženi može priuštiti izvanredno zadovoljstvo. Vaginalni je samo poželjniji jer se ne događa toliko često. Statistike pokazuju da 30 posto žena na svijetu nikada neće doživjeti vaginalni orgazam, a 30 posto će ih doživljavati redovito. Ostalih 40 posto žena vaginalni će orgazam iskusiti povremeno. Dobra je vijest da je kilitoralni orgazam divan doživljaj, tako da 30 posto žena koje neće doživjeti vaginalni zapravo ne treba žaliti.

Za uživanje u seksu ženama treba orgazam
Naravno da je orgazam sjajan doživljaj, ali i seks bez orgazma može biti itekako dobar, posebno ako partnere veže visok stupanj intimnosti. Neke žene čak više uživaju u takvom seksu. Zašto? Za neke žene su grljenje, nježnost, dodiri i poljupci važniji i ugodniji od samog orgazma. Takav način intimnosti doživljavaju kao pravu bliskost i ljubav. No, i takve žene katkada žele orgazam.