POVRATAK OTPISANIH

Mislili ste da ovo više nikad nećete nositi, ali prevarili ste se: Kič i neukus vladaju modnom scenom

24.10.2017 u 12:30

Bionic
Reading

Modni predmeti koji su vrhunac slave doživjeli 90-ih i početkom dvijetisućitih, a zbog kojih biste donedavno završili na stupu srama, najavljuju trijumfalan povratak na modnu scenu

Burberryjev uzorak

U ranim počecima dvijetisućitih kultni uzorak modne kuće Burberry postao je dijelom huliganske uniforme, međutim u kolekciji za sljedeću proljetnu sezonu dizajner Burberryja Christopher Bailey udahnuo mu je novi život predstavivši ga u formi balonera i bejzbolskih kapa. Novoj popularnosti Burberryjeva kultna uzorka nošena od glave do pete pridonijele su i zvijezde poput Rihanne i albanske pjevačice Rite Ore.

  • +6
Burberryjev uzorak Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Barokni uzorak modne kuće Versace

Glamuroznom revijom na milanskom tjednu mode poznati talijanski brend Versace, osim što je odao počast modnoj ostavštini njezina utemeljitelja Giannija Versacea, najavio je veliki povratak prepoznatljiva barokna uzorka. Spomenuti uzorak, koji je vrhunac popularnosti doživio 90-ih godina, donedavno je smatran predmetom modna neukusa, no sudeći po kolekciji za iduću proljetnu sezonu, vraća se na velika vrata i nosi od glave do pete.

  • +9
Versace, SS18 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Luster naušnice

Kad su u pitanju modni dodaci, sudeći po kolekcijama renomiranih dizajnerskih imena, iduće modne sezone sve će se vrtjeti oko takozvanih luster naušnica. Ove bogato ukrašene naušnice, kakve je početkom dvijetisućitih popularizirala latino diva J.Lo, osim što privlače pažnju, smatraju se velikim proljetnim trendom.

Statement naušnice na Topshopovoj reviji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Blještave stiletto cipele

Kao što je slučaj s bogato ukrašenim naušnicama, blještavilo kristala nije zaobišlo ni svijet obuće. Nekoć smatrane iznimno neukusnim odabirom, stiletto cipele ukrašene kristalima postale su nanovo poželjne zahvaljujući proljetnim kolekcijama modnih kuća Gucci i Saint Laurent.

Nanogvice ili narukvice za stopalo

Još jedan modni dodatak koji se smatrao vrhom modnog neukusa vraća se na velika vrata i stiže kao zamjena za donedavno iznimno tražene ogrlice choker, koje su vrhunac popularnosti, poput nanogvica, doživjele 90-ih godina. Novu proljetnu kolekciju dizajnerice Victorije Beckham tradicionalno su činili iznimno elegantni komadi koje je ovaj put odlučila predstaviti uz narukvice za stopalo.