hit iz 90-ih

Minimalistička torbica koju je proslavila Sarah Jessica Parker opet je modni hit

07.08.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Nova sezona pred nama donosi i svježe trendove, neke nove, a neke osvježene. A veliki predmet žudnje bit će omiljena torba Carrie Bradshaw koja savršeno utjelovljuje ideju tihog luksuza

Teško da i jedan drugi oblik torbe osim baguettea, koji je postao poznat zahvaljujući Fendiju, može tako savršeno utjeloviti devedesete. Sa svojim sićušnim proporcijama i minimalističkim oblinama, ovaj dodatak posuđen od tinejdžerskih filmskih heroina tog vremena poput Regine George iz 'Opasnih djevojaka' i Carrie Bradshaw iz 'Seksa i grada' snažno se vraća ove jeseni.

Moderna torba od nehrđajućeg čelika revidirana je i osvježena na više načina na modnim pistama Tjedna mode za jesen/zimu 2023./2024.

Brojni su trendovi koji će obilježiti sezonu pred nama, od dominacije zelene, preko meko podstavljenih modela i cvjetnog uzorka do velikog povratka XXL modela. Ali trend koji osvaja gotovo sve zaljubljenike u modu je minimalistička, duga i tanka torba viđena na modnim pistama modnih revija diljem svijeta.

U Fendiju modeli su ukrašeni prepoznatljivim dvostrukim F logom ili pak s više džepova. U Gucciju je pak naglasak na sitnim detaljima. Kod Ferragama , ponoćno plava se ističe kao kromatski vrhunac sezone, a kod Valentina baguette je opremljen zlatnim lančićem.

Ove sezone modne kuće i dizajneri igraju na kartu krivudavih linija i geometrije kako bi stvorili nove 'it' komade s minimalističkom aurom. Ti modni dodaci, bez sumnje, brzo će se naći na listi želja ljubiteljica mode s prvim danima jeseni.

A u galeriji pronađite neke od modela torbica na koje se krajem ljeta isplati baciti oko.

Baguette torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo