ROMANTIKA POZNATIH

Mehun: 'Šetala sam u štiklama po snijegu zbog Valentinova'

08.02.2011 u 09:02

Bionic
Reading

Praznik ljubavi po pravilu zaljubljene potiče na slatke ludorije koje razumiju samo oni opijeni tim stanjem i potaknuti 'leptirićima u trbuhu', popratna ikonografija sa srcem i sveopćim crvenilom nekima je simpatična i poticajna, dok se drugih ne dotiče i(li) je smatraju bespotrebnim novokomponiranim uvoznim proizvodom, najveći oponenti slave Antivalentinovo, a od svega navedenoga nisu izuzeti ni poznati

Friško udana Snježana Mehun cijeli život će pamtiti svoje prvo Valentinovo s novopečenim suprugom, Mihaelom Galekovićem. Bilo je to 14. veljače 2005.

'To je jako lijep praznik, osobito zaljubljenima, a stavovi se kod ljudi mijenjaju s obzirom na to jesu li u vezi. Nema ljepšeg blagdana od Praznika ljubavi, budimo realni, bez obzira što se komercijalizira. Iskreno, u fazama kad nisam bila u sretnom braku kao sada i moje se raspoloženje mijenjalo u skladu s mojim stanjem. Kad si samac ili u kompliciranoj vezi nije ti lijepo vidjeti okolo ljude s bombonijerama i cvijećem. Mihino i moje prvo Valentinovo bilo je super jer smo prohodali par dana prije. Bilo je preslatko jer smo otišli na ručak u dvorac Mokrice, posebno se trudio oko buketa, šetali smo koliko sam ja već mogla u štiklama po snijegu. Bila je to prva, romantična faza kad smo bili skupa po cijeli dan, k'o priljepci. Ove godine ćemo skoknuti na ručak u Vuglec Breg, a u subotu, 12. veljače, pripremamo veliki tematski party u Poshu, s romantičnim koktelima za zaljubljene i MC Mommom B koji stiže iz Francuske zabavljati naše goste', ispričala je odnedavna gospođa Galeković.

Pjevačica Maja Šuput, također u sretnoj ljubavi, Valentinova provodi različito i vrckavo, shodno svom karakteru.
'Za ovaj blagdan ne pjevam jer pada u ponedjeljak, pa ćemo ga dragi i ja simbolički obilježiti, imamo već neki mali plan. No bilo je Valentinova kad sam bila sama. Nije ni to tužno! Nikada neću zaboraviti kad smo prije nekoliko godina nas devet najboljih frendica organizirale Antivalentinovo party. Otišle smo na večeru u restač pun parova i super se zabavile, zafrkavale, jedne drugima darivale ruže… Lijepo je obilježiti ga kad si u vezi, ali ne robujem pravilima, pa učinim tada neku spontanu gestu, prvo što mi padne na pamet. Još ne znam što ću ove godine, ali sigurno će to biti neko lijepo iznenađenje mom dragom. Sviđa mi se ta kompletna kemija ljubavi u zraku, u mom domu, na ulici, muškarci s cvijećem u rukama. Baš lijepa atmosfera', s poduzetnicom se složila i pjevačica.

Vlado Kalember i Ana Rucner

S curama Valentinovo voli slaviti i Aleksandra Grdić
'Nek' se nitko ne naljuti, ali meni je to totalno isforsiran praznik. Lijepo je da se slavi ljubav i Sveti Valentin, ali na to bi trebalo misliti svaki dan jer ljubav je kao biljka koju treba zalijevati. Na 14. veljače uvijek sam s curama, priključi nam se još pokoja draga osoba, pa odemo na večeru. Slatko je to, ali se ne opterećujem jer po meni se ne može usporediti s Božićem ili Uskrsom. Globalizacija nam je iz Amerike donijela i to, ali, hajde, slatko je vidjeti srca i ruže. Nadam se da nisam previše sarkastična, ali tužno mi je ako netko za sve to čeka cijelu godinu. Najljepše od Valentinova za mene je osjećaj da se priroda budi i bliži proljeće', kazala je manekenka i bivša miss Hrvatske.

Glumica Ecija Ojdanić totalno je protiv Valentinova.
'To je uvozni proizvod, osmišljen da bi se ljudima uzelo pare. Maksimum što želim 14. veljače je da mi dragi kupi ružu. Pozdravljam romantiku te vrste, ali ona treba postojati 365 dana u godini. Za mene su posebni datumi rođendani i tome slično, volim darivati i dobivati darove, ali ne za Valentinovo. Čak mi je sve to pomalo i smiješno', rezolutna je stava glumica.

Kavaliri umjetničkih duša vole osluškivati kako u tom smislu dišu njihove dragane, a među njima su i dva glazbenika – Vlado Kalember i Neno Belan

'U suštini, ljude koji drže do romantike i znači im, ne samo na Valentinovo, podržavam u potpunosti. Lijepo je da se daje značaj Svetom Valentinu, ali prema partneru treba biti pažljiv cijele godine. Svi moji dani su Valentinovo! Nisam protiv običaja, sve je to lijepo i zgodno, podržavam darivanje poklončića jer sve to ima neku djetinju draž, a svi smo mi u duši djeca. Valentinovo je slatko, ali ne klanjam mu se kao najuzvišenijoj stvari na svijetu', kaže Kalember.

Otprilike slično razmišlja i kantautor Neno Belan.

'Općepoznato je da je to tematika mojih pjesama od početka moje karijere. Ne pišem o socijalnim temama, već o pitanjima srca koja izviru iz cijelog mog bića, osjećam ih, inspiriraju me i uglazbljujem ih uz pomoć talenta. Samo Valentinovo se kao slavlje obnovilo posljednjih desetak godina, a meni je, s obzirom na tematiku, zgodan i dobrodošao dan. No dok drugi ljube i daruju djevojkama cvijeće, ja po pravilu radim, pa tako i ove godine. Ali osjećam lijepe vibracije u zraku, tu vrstu energije. Mnogi klinci zarazili su se time. Ako bude prigode, pobrinut ću se za neki detaljčić svojoj dragoj, no neka to ostane naša mala tajna', romantično je zaključio Belan.

Ljubav postoji zbog nas