ŽENSKI RAZGOVORI

Marija Cvitanović otkrila svoj najjači adut

25.04.2013 u 08:12

  • +2

Marija Cvitanović

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Modna stilistica i dizajnerica Marija Cvitanović otkrila nam je da obožava masažu nogu, kako uvijek primijeti njegovanu ženu, a ono što odmah uočava su njegovana stopala i ruke te da se najprivlačnije osjeća kad se probudi. Otkrila nam je i što misli o muškoj depilaciji, koju masažu najviše voli te koji je njezin najjači adut

Koji su Vaši uobičajeni kozmetički rituali?
Kozmetičke rituale uvijek nekako vežem za tijelo. Obožavam ulja i kreme. Licu također pružam njegu, ali po osjećaju. Gledam na to kao i na hranu koju također mijenjam po osjećaju. Trebam nekad masnije, a nekad blaže, a ponekad ništa. 

Kojeg rituala se uvijek pridržavate?
Nakon što skinem šminku i umijem se stavim samo recimo kremu oko očiju. Ovisno o tome što mi treba. U posljednje vrijeme događa mi se da očistim lice i ne stavim ništa kad idem leći. Odgovara mi da se preko noći koža odmara i pusti vlastitu masnoću.

Možete li izdvojiti neki bitan savjet bliske osobe? 
Mamina spavaća soba uvijek mi je mirisala na eterična ulja. Volim i sada da mi soba miriši na kremice i eterična ulja to mi je neki ritual prije spavanja. Ona me naučila da volim fine mirise i kreme za lice i tijelo te da pijem puno vode.

Omiljeni kozmetički tretman?

Sve vrste masaža. No kako imam salon, najmanje vremena imam za sebe. Ali obožavam masažu nogu to mi je fantastično, ali volim i limfnu drenažu.  

Kad se najprivlačnije osjećate?

Kad se probudim bez šminke, nekako mi je to najprirodnije. Naravno da ima situacija kad se posebno sredim, ali sve manje mi se da šminkati kao nekad.

Što kod muškarca ne biste tolerirali kad je u pitanju njega?
Primjećujem općenito kada se ne njeguju. Sve vidim. Ruke, kožu na licu. Apsolutno mi je važan izgled ruku, manikura, sređeni nokti, a ne volim ni suhu kožu na licu. Mislim da je osnovna hidratantna krema važna i za muškarce.

Što mislite o depilaciji muškaraca?

Depilacija muškaraca, zašto ne. Nisam protivnik ničega.

Vaše mišljenje o estetskim operacijama, kada su opravdane kada nisu?

Kada su u svrhu minimalnih korekcija koje uljepšaju onda su OK. Da se ne primijete na prvu, to je osnovna stvar.

Što nikada ne biste korigirali?
Ne bih učinila ništa što drastično mijenja izgled ili može škoditi.

Kako se pripremate za sunce?
Uvijek imam iste rituale. Sve mi je važno. Da nokti budu uvijek lakirani, makar i bezbojnim lakom. Mislim da svi nađemo deset minuta vremena za to. Zatim volim da je kosa njegovana. Meni je to sve važno. To je kultura njege o sebi.


Beauty pogreške
Uvijek je zanimljivo vidjeti stare fotografije. Tipa jako obrubljena usta. Ali to je kao i s modom, izašlo je iz trenda, ali ima određeni šarm jer je fora i zanimljivo. Vidi se evolucija trendova i drugih generacijskih priča. No što smo stariji, sve više ulažemo u neku osnovnu njegu nego bilo što drugo.

Što je po Vama njegovana žena i koje nedostatke uvijek primijetite?

Uvijek primijetim sređena stopala, posebno kada se nose sandale i nokte na nogama i rukama. Nije mi lijepo vidjeti previše make-upa po danu, a uvijek primijetim i kosu.

Najbolji beauty stil?
Stil koji je dosljedan sebi, da je žena njegovana, ženstvena, da vodi brigu o sebi.
Vaš  najjači adut?
Čak ni sama ne znam. Nekad sam mislila oči, pa onda osmijeh. Kad sam imala dugu kosu mislila sam da je to ona. Sada se trudim da to sve nekako zajedno uklopi u jednu sliku.

Što ne biste napravili zbog ljepote?
Jedan dan sam bila tamnosmeđa i osjećala sam se grozno. Prirodna boja najbolje stoji.

Pazite li na prehranu i vježbate li?
Ne pazim pretjerano. Jedem dosta kruha. Ali zato ne volim kolače i slatko. Znam ih praviti, ali ih ne jedem. Jako volim i piti limunadu. Vježbanje također smatram iznimno važnim i nešto što bi trebalo biti sastavni dio osnovne brige o sebi, zapravo zdravlja. Do prije godinu dana vježbala sam i do četiri-pet puta tjedno, prvenstveno zato jer obožavam taj osjećaj nakon treninga kao i snagu i lakoću tijela istovremeno. Za vrijeme ove dizajnerske angažiranosti nedostajalo mi je vremena, a ponekad i snage da vježbam takvim tempom, ali sada ću to nadoknaditi jer mi jako nedostaje. Pritom mislim na aerobni trening ili pilates, jer nisam ljubitelj teretane iako se i na to natjeram ako sam izrazito dobro raspoložena i u formi.