JODIE KIDD

Manekenka na rubu živčanog sloma

02.01.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Jodie Kidd, nekoć popularni supermodel, u intervjuu za magazin Red otkriva kako se nosila s kokainskom aferom, zbog koje je izgubila milijunske poslove, te s anoreksijom

Žena koju su proglašavali nasljednicom Kate Moss, prije nekoliko godina vrlo popularna britanska manekenka Jodie Kidd, 2007. godine u potpunosti je napustila modni biznis, nakon što je gotovo doživjela živčani slom. Razlog tome bila je kokainska afera koja je izašla u javnost, kada je otkriveno da Jodie konzumira i preprodaje drogu. Nakon što je zbog te afere izgubila vrijedan posao s modnom kućom Marks & Spencer, Jodie je u potpunosti nestala s modnih pista, a danas se sporadično pojavljuje u kojekakvim reality showovima na Otoku, igra polo i uživa u životu na selu.

O burnim manekenskim danima Jodie se raspričala u intervjuu za magazin Red, otkrivši da je zbog mode počela patiti od napada panike.

'Najviše su me pogađale kritike da sam anoreksična i da svojim izgledom loše utječem na tinejdžerice', izjavila je Jodie za Red, dodavši da je mršavost nasljedna u njezinoj obitelji te da nikada sebe ne bi nazvala anoreksičarkom.

'U svijet mode ušla sam sa 16 godine, a gotovo pukla sa 21, kad sam počela osjećati ozbiljne psihičke posljedice. Pritisak je jednostavno bio prevelik, kritike suviše surove, a ja strašno nesretna', priča Jodie, koja je nakon svega odlučila otići živjeti na selo i zaboraviti modne piste. Zbog te odluke nije požalila.