SAVJET VIŠE

Male tajne ljetnog flerta

22.07.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Već smo poprilično ušli u bezbrižno ljeto kao stvoreno za odmor, putovanja i, naravno, ljetne ljubavne pričice kojih se uvijek rado prisjetimo bez obzira na njihov završetak

Ah, nema osobe koja nije doživjela ljetnu romansu, a ukoliko želiš da ti ovo ljeto bude nezaboravno, evo nekoliko kul savjeta koji ti mogu biti od pomoći.

Prije svega, nemoj se deprimirati uspoređujući se s drugima jer nemaš savršeno tijelo poput manekenki Victoria's Secreta ili holivudskih ljepotica! Mnogim curama je muka od skidanja u badić, ali nećeš si valjda zbog toga uskratiti uživanciju u morskim radostima? Pa što ako imaš kilogram manjka ili viška, uvjeri samu sebe da dobro izgledaš i opusti se. Nastoji se ispraviti jer ćeš tako odmah izgledati ljepše.

Svi znaju da je kad se radi o osvajačkoj strategiji najvažniji recept - samopouzdanje. Jer kad si dobre volje i zračiš pozitivnom energijom, privlačiš ljude poput magneta. Samopouzdanje je, kažu psiholozi, poput vještine koja se može naučiti – zato stavi na papir svoje pozitivne osobine i svaki ih dan ponavljaj. S vremenom ćeš zbilja početi vjerovati u njih i - već si na dobrom putu.

'Nije lako započeti razgovor s nekim dečkom. Ali katkad treba riskirati. Samo treba malo vjere u sebe i hrabrosti', kaže nova teen zvijezda Zendaya (17).

Svatko ima svoju teoriju o najučinkovitijim metodama kako nekoga osvojiti, no najvažnije je ipak slušati intuiciju. Ukoliko te prijatelji nagovaraju da ih poslušaš jer je njima upalila neka taktika, a ti se jednostavno ne možeš zamisliti u toj situaciji, ogluši se na njihove savjete.

Najvažnije je započeti akciju osmijehom jer to je prvi pozitivan signal koji šalješ, a koji govori da si zadovoljna, sigurna i pristupačna osoba. Ako se nekome nasmiješiš, taj netko će ti gotovo sigurno uzvratiti na isti način. Tu i tamo baci pogled na njega, ali, naravno, diskretno.

Evo što savjetuje pjevačica Jordin Sparks u Seventeenu: 'Najbolje je da ništa ne glumite. Budi onakva kakva jesi. Ako mi se netko sviđa, nasmiješim mu se ili, ako se znamo, pokušam ga nasmijati nekom šalom. Naravno, tu je i taj slavni ženski 'the pogled'. Na to padaju svi dečki. Malo ga pogledaš, skreneš pogled i ponovno ga pogledaš. Uz blag osmijeh. Uvijek upali.'

A kada se upoznate, izbjegavaj afektiranje, glumatanje i neprirodno ponašanje. Nepoželjan je i arogantan ton, a pripazi i na govor tijela, poput prekriženih ruku, cupkanja nogama, gledanja u nokte ili pogledavanja preko ramena, što se može pogrešno protumačiti. Aktivno sudjelovati u razgovoru također je vrlo poželjno jer time jasno daješ do znanja da te sugovornik zanima. Najvažnije je da flert ne treba shvaćati previše ozbiljno – ako se previše trudiš, postižeš kontraefekt.

I, good luck