KRALJICA KONTURIRANJA

Make-up transformacija bake iz Splita hit je u svjetskim medijima

10.05.2016 u 13:19

Bionic
Reading

Nakon što je na svom službenom profilu na Instagramu podijelila nekolicinu videa u kojima je od 80-godišnje bake Livije metodom konturiranja stvorila glamuroznu damu vizažistica Tea Flego preko noći postala je medijska senzacija o kojoj pišu utjecajni svjetski mediji

Fotografije i videi koji bilježe Livijinu značajnu make-up transformaciju postali su hit, a među prvima u svijetu predstavila ih je popularna stranica BuzzFeed. Priču o glamuroznoj baki Liviji zatim su prenijeli utjecajni Huffington Post, NBC, Cosmopolitan, Elle, The Telegraph, La Reppublica, Il Messaggero te američki ABC news.

Livijinoj unuci Tei Flego, kako se saznaje, za postizanje make-up transformacije metodom konturiranja potrebno je 45 minuta. Njezina baka, od milja zvana Glam-Ma, živi u splitskom staračkom domu i, kako kaže Tea, ne srami se svojih bora te obožava sudjelovati u unukinim vizažističkim projektima.

'Svaki put kad se ugleda nakon nanošenja make-upa potpuno je oduševljena', priznaje Tea u razgovoru za američki NBC

Tea Flego vlasnica je make-up studija u Puli, a do sada je radila na brojnim glazbenim i filmskim projektima. Kako kaže, baka Livia služila joj je u ulozi modela od samih početaka eksperimentiranja s make-upom. Glam-Ma, koja je preko noći postala inspiracija brojnim ženama zahvaljujući vizažističkoj metodi konturiranja, oduševljena je svojom popularnošću.

Kako bi od bake Livije stvorila glamuroznu damu, Tea prvo nanosi bazu da bi izgladila kožu. Upravo ovaj proces zamućivanja bora baki Liviji omiljen je dio make-up transformacije. Nakon nanošenja podloge Tea primjenjuje lažne trepavice i oblikuje obrve.


Svoju baku Tea Flego opisuje kao 'ljubaznu i prijateljski nastrojenu osobu' koja i u 80. godini vjerno prati trendove. Baka Livia ima petero djece, 12 unučadi i 16 praunučadi koji su, kako kaže domaća vizažistica, 'jako ponosni na nju'.