vrijedna 127 milijuna kuna

Dom iz snova Jennifer Aniston: Rastaje se i od kuće koja ostavlja bez daha

16.02.2018 u 10:50

Bionic
Reading

Za Jennifer Aniston 2018. je godina velikih promjena. Nakon što je objavila da se nakon dvije i pol godine braka i gotovo sedam godine veze razvodi od supruga Justina Therouxa saznalo se i da prodaje svoju senzacionalnu, 127 milijuna dolara vrijednu vilu na Bel Airu, koju je nedavno pokazala na stranicama časopisa Architectural Digest

Omiljena holivudska zvijezda ne rastaje se samo od supruga, već i od svog doma iz snova, u kojem je 2015. održana i njihova ceremonija vjenčanja.

'Nekad sam mislila da ima nečeg romantičnog i zabavnog u putovanjima i tome da si svaka tri mjeseca negdje drugdje. Sada sam puno izbirljivija oko projekata na kojima radim. Kad pogledam svog supruga i pse u našem domu, pomislim da nema drugog mjesta na kojem bih radije bila', rekla je Aniston za časopis.

No bračna sreća nije potrajala, a par se razvodi dvije i pol godine od vjenčanja koje je održano u stražnjem dvorištu njihovog doma na Bel Airu.

Raskošnu vilu, koju je 1965. projektirao slavni američki arhitekt A. Quincy Jones, Aniston je kupila 2011., a svoj novi dom, koji je trebao biti ljubavno gnijezdo za nju i Therouxa, temeljito je preuredila uz pomoć Stephena Shadleyja, dizajnera s kojim je surađivala i na uređenju svoje prethodne kuće.

Jennifer Aniston pokazala je svoj dom i u reklami za Smartwater Izvor: Profimedia / Autor: NN

'Važno je da nešto izgleda seksi, ali udobnost je ipak najvažnija', opisala je Aniston ukratko viziju savršeno uređenog doma koji je postigla uz pomoć Shadleyja.

U njezinom domu dominiraju zemljani i sivi tonovi, kao i vintage dizajnerski komadi namještaja: sofe Polar Bear Jeana Royèrea, stolci Jacquesa Adneta i kultni kauč Miesa van der Rohea. Glumica ne krije ljubav prema dizajnu i priznaje da je zadnjih godina renoviranje postala njezina strast.

Eklektičan interijer spoj je modernog, retro i etno stila, pa je tako u glumičinom domu luksuzni vintage namještaj ukrašen hinduističkim figuricama i etno detaljima, biljkama, knjigama, lampama, raznoraznim slikama, mekanim jastucima, drvenim pregradama, ormarima i policama.

'Da nisam glumica, bila bih dizajnerica. Volim cijeli taj proces. Ima nečeg u biranju tkanina i tekstura, a to hrani moju dušu', rekla je Aniston u nedavnom razgovoru za novi broj časopisa Architectural Digest, na čijim je stranicama pokazala unutrašnjost svog doma. Čini se da je tajming bio savršen, ali dobro promišljen, za predstavljanje kuće koja se sad našla na tržištu.

Poput svoje dobre prijateljice, komičarke Ellen DeGeneres i supermodela Cindy Crawford, Aniston kupuje raskošne holivudske nekretnine koje preuređuje i potom prodaje te pritom dobro zarađuje.

  • +29
Dom Jennifer Aniston na Bel Airu prije renovacije Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stoga i nije neko iznenađenje to što se odlučila riješiti i kuće u čije je uređenje uložila mnogo novca, ali i energije i ljubavi, a uz koju je vežu uspomene upravo na propali brak.

Glumica je već navodno bacila oko na novi projekt, a kuću će vjerojatno, kao i onu prethodnu, prodati s namještajem.