LA RISERIA WINE BAR I TRATTORIA

Ljubitelji talijanske gastronomije imaju novo mjesto u Zagrebu na dobro poznatoj adresi

10.12.2021 u 14:35

Bionic
Reading

Zagreb je ovoga prosinca dobio novo gastro mjesto koje će se zasigurno jako svidjeti ljubiteljima talijanske gastronomije

La Riseria wine bar i trattoria svoja je vrata otvorila ovoga prosinca u samom središtu Zagreba, a ova nova gastro avantura na dobro poznatoj adresi u novom ruhu, obogatit će zagrebačku gastro ponudu.

Kultna gostionica na uglu Gunduliućeve 18 i Masarykove ulice zasjala je novim sjajem ove zime.

Interijer je zadržao svoj originalni raspored od dvije odvojene prostorije, prvoj u kojoj vlada ležernija atmosfera dominiraju velika fotografija Tina Ujevića koji je u ovu gostionicu gotovo svakodnevno zalazio od 1940. do 1950. godine prošlog stoljeća.

  • +14
La Riseria wine bar i trattoria Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Cijeli prostor nove La Riserije odiše starinskim štihom, a sada prevladavaju maslinasto zeleni, zlatni i bakreno smeđi tonovi. Podni mozaik odmah s ulaza daje prostornu toplinu, a nasuprot njega nalazi se biljkama osvježen strop kojim dominiraju bakreno-zlatne lampe.

Na efektnim željeznim policama koje se protežu zidovima u obje prostorije izloženo je više od 500 boca najkvalitetnijih talijanskih vina. Ponuda ovog starog/novog mjesta nudi u jutarnjim satima svježe talijanske sendviče i nareske, a već iza podneva neka od vina ili prosecca bit će izvrsna zdravica s prijateljima ili poslovnim partnerima. U drugoj restoranskoj prostoriji vrijeme je rezervirano za uživanje u talijanskim paštama i rižotima te raznovrsnim platama.

Dnevne ponude ovise o sezonskim namirnicama i meni će se kreirati svakodnevno, poručuju iz La Riserije.