ZA STIL bez greške

Ljetni modni klasici koji se nose iz godine u godinu: Ovi modeli nikad ne izlaze iz mode i u njima ćete uvijek izgledati chic

10.07.2021 u 20:32

Bionic
Reading

Boho haljina, pletena torba, sandale s remenčićima, cvjetna suknja… postoje određeni odjevni komadi koji uspješno odolijevaju modnim trendovima, a njihov bezvremenski stil čini to da uvijek budu trendi. Vjerovali ili ne, ali uz ovih deset klasika vaš ormar uvijek će biti spreman za ljetnu sezonu

Iz sezone u sezonu modni trendovi se izmjenjuju, padaju u zaborav pa se opet vraćaju na velika vrata. I dok neke komade odjenemo svega nekoliko puta te već iduće godine nisu nosivi, neki jednostavno nemaju rok trajanja. Stoga ih se svakako isplati imati u ormaru.

Ljetni klasici predstavljaju odlične bazne komade jer su dovoljno efektni da vam zapnu za oko, no dovoljno neutralni da se vrlo lako spoje s vladajućim trendovima i tako svaki put kreiraju nov i vrlo upečatljiv stajling.

Wrap suknja

Po uzoru na vrlo popularne haljine na preklop, wrap suknje postale su jedan od omiljenih ljetnih komada u garderobi jer imaju znatno veće mogućnosti kombiniranja. Vrlo laskave za siluetu, odlično se slažu s bluzama, običnim majicama i topićima te se bez problema nose uz sandale i tenisice.

Espadrile

Model je to cipela koji se iz godine u godinu vraća u fokus u prvim danima ljeta. U prilog mu ide, osim efektnog izgleda, velika udobnost i nosivost uz različite stajlinge. Ako želite imati u ormaru imati primjerak koji će trajati više sezona, odaberite onaj u neutralnoj boji te klasičnog dizajna.

  • +23
Espadrile Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bijela haljina

Kada biste morali odabrati odjevni predmet koji simbolizira ljeto, to bi zasigurno bila bijela haljina. No ne bilo koja – idealan ljetni model je dugačak, ima maksi kroj, pun je volumena i dolazi s tankim naramenicama.

  • +31
Bijele haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Pletena torba

Pletene torbe od slame, rafije, ratana, tekstila, vune, konca i raznoraznih srodnih alternativa čine must have ljeta. Pletenu torbu čak nazivaju 'malom crnom ljetnom torbom'. Što se tiče samih modela, sve je dopušteno - od klasičnih cekera pa do ručnih torbica.

  • +26
Velike torbe Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Ravne sandale s remenčićima

Ravne sandale koje krase remenčići što se vezu oko gležnja model je s kojim nema greške. Osim što zahvaljujući remenčićima noge izgledaju vizualno duljima, velik je plus to da ove sandale idu uz doslovce sve što imate u ormaru.

Bijele traperice

Bijele traperice pravi su proljetno-ljetni modni komad. Omogućavajući light verziju nošenja traperica, odlično se slažu s ljetnim majicama i topićima dajući toj kombinaciji elegantan prizvuk.

Suknja cvjetnog printa

Kao i wrap, cvjetna je suknja savršena alternativa za one koji su (pomalo) umorni od cvjetnih haljina koje se pojavljuju svakog ljeta. S nevjerojatnom moći transformacije, odlično izgleda uz bijele tenisice i običnu majicu, ali i efektan top i sandale na petu.

Svilenkasti materijali

Elegantni i vrlo laskavi modeli košulja, ali i kratkih hlača, haljina-košulja, pa čak i sakoa savršeno su prilagođeni ljetu.

  • +19
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Prugasta majica

Baš poput bijele majice, nezamjenjivog modnog predmeta, prugasta majica nepogrešiv je modni odabir. U određenim modnim kombinacijama čak je efektnija i učinkovitija od bijele majice, pogotovo ako se plave pruge kombiniraju s drugim bojama, poput crvene, crne ili drugim vrstama plave boje.

Haljina otvorenih leđa

Možda ovakva haljina nije modni komad koji bi se nametnuo kao ljetni modni klasik, no čim temperature porastu, rado ćete je nositi. Odlično je i to što u tren oka kreira odličan stajling, bez dodatnog truda, a najsigurnije je odabrati modele neutralnih boja te ih razigrati različitim dodacima.

  • +12
Haljine otvorenih leđa Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sandale na petu s remenčićima

Baš kao i ravna verzija, klasik su i sandale s remenčićima na petu, i to onu čvršću, četvrtastu. Predstavljajući formalniju alternativu ravnim modelima, odlično će pasati uz haljine i suknje, ali i hlače.

  • +11
Sandale s remenčićima Izvor: Promo fotografije / Autor: & Other Stories

Boho haljina

Haljina je odjeća broj jedan za vrijeme vrućeg ljeta pa ne čudi to da se na popisu nalaze i boho modeli. Birajte one u maksi varijanti, sašivene od različitih materijala ili u kombinaciji printova, uz obavezne tanke naramenice te ukrašene različitim detaljima od čipke, resica i perlica.

  • +25
Boho haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije