NEĆETE POGRIJEŠITI

Ljetna pravila ljepote koja možete prekršiti

30.07.2013 u 07:31

Bionic
Reading

Ljeto je obično vrijeme kada zbog vrućina i jakog sunca mijenjamo neke navike uljepšavanja. I dok se pravila zaštite od sunca moramo uvijek pridržavati, neka pravila ljepote nisu baš tako striktna

Evo koja pravila smijete prekršiti.

Ljeto nije vrijeme za naglašene oči
Ovo pravilo možete ponekad prekršiti, naravno ovisno kako i s kim ćete malo jači make-up kombinirati. Uostalom smokey eyes ne znači nužno da ćete imati potpuno taman gornji kapak. Izbjegavajte koristiti suho sjenilo za oči jer se može zgrudati, a odaberite hidratantniji tuš koji ćete povući iznad kapka, kaže vizažist Nico Guilis.

Odbacite make-up

I ovo pravilo neki slobodno mogu zaobići, jer kako kaže Guilis, ne izgleda svaka koža lijepo bez malo make-upa. Uostalom, kreme u boji sa zaštitnim faktorom ne samo da će ujednačiti ten, nego će vam i zaštititi kožu.


Ruževi za usne nisu poželjni
Ustvari, vrijedi sasvim drugo pravilo. Naime, retro chic 50-ih vratio se u modu, a usne tonovima crvene ili narančaste odlično će ići uz preplanuo ten.

Ne stavljajte ulja za tamnjenje
Ako se želite zaštiti od sunca, sigurno nije poželjno uljima još dodatno privlačiti sunčeve zrake, no ako ipak želite staviti ulje, nikako ne zaboravite prvo nanijeti kremu s visokim zaštitnim faktorom. Tek potom na kožu možete nanijeti ulje za tamnjenje koje će vam dati sjaj.

Lakovi u bojama su hit
Ovoga ljeta definitivno ste u trendu ako imate neonski lak na noktima, no nude look također nije za odbaciti. Nokti na nogama posebno će lijepo izgledati u mliječnoj boji, a ionako je najvažnije da stopala i ruke budu njegovane, a koža mekana. Koju boju preferirate, manje je bitno. No svakako pazite da je uskladite s ostatkom stylinga. E, tih problema kod bezbojnih lakova nemate.

Pijte vode kako biste spriječili dehidraciju
Ovo pravilo iznimno je važno, no kako biste izbjegli isušivanje kože, važno je i da se prilikom tuširanja ne 'namačete' previše. Osim toga, vode treba piti dovoljno, ali isto tako kožu treba hraniti i izvana hranjivim kremama koje će je hidratizirati.