POTIcanje MLADih AGRONOMa NA LJUBAV I OSTANAK U SVOM RODNOM KRAJU

Lions Vinograd dobrote iznjedrio odličnu berbu, zajedništvo i nova prijateljstva

13.09.2019 u 09:41

Bionic
Reading

Tmurni dan u srcu Vukovarsko – srijemske županije u Iloku, razvedrila je hvalevrijedna akcija humanitarne organizacije Lions, Vinograd dobrote. Vođeni načelom humanosti, promicanjem ekološke svijesti i važnosti stjecanja zvanja u poljoprivredi, Lionsi Districta 126 Hrvatska u suradnji s Iločkim podrumima organizirali su drugu po redu berbu grožđa kojom mlade agronome potiču na ljubav i ostanak u svom rodnom kraju

Obilje vrhunskog grožđa, zajedničko druženje, međusobno pomaganje i nova prijateljstva tako su još jednom pokazali brojne ljepote i prednosti agronomskih zanimanja prijeko potrebnih našoj zemlji.

„Ponosni smo na projekt koji je i ove godine u Vukovaru i Iloku okupio preko 100 lionsa i prijatelja Lionsa. Trenutno imamo 190 kumova iz devet europskih država što Vinogradu dobrote daje međunarodni karakter. Budući da je projekt otvoren za sve ljude dobrog srca, sljedeći primjere pojedinih kumova koji su donirali kumstvo za pet, šest i više trsova, pozivamo vas da nam se pridružite u našoj akciji pomaganja koja se nastavlja i dalje.“– istaknula je voditeljica projekta Đurđica Protić.

Donacija u iznosu od 10 tisuća kuna namijenjena je Srednjoj školi Ilok, osnovanoj 1899. godine pod imenom Kraljevska vinogradarska škola za obnovu školskog praktikuma.

„U svoje osobno, kao i u ime svih učenika i djelatnika Srednje škole Ilok, zahvaljujem svim donatorima, Lions Distriktu 126 Hrvatska, Lions klubu Zrinjevac i svima uključenima u projekt. Kumstvom trsu u Lions Vinogradu dobrote doprinijeli ste stvaranju boljih uvjeta školovanja našim učenicima te stvaranju boljih uvjeta rada našim nastavnicima. Također, uvelike ste doprinijeli i promociji naše škole, na čemu se još jednom od srca zahvaljujem.“- zaključio je ravnatelj Srednje škole Ilok Željko Prskalo.

U ovogodišnjoj berbi sudjelovali su predstavnici Vukovarsko Srijemske županije, Grada Iloka, Iločkih podruma, Lions dužnosnici i Lionsi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske. Svim kumovima trsa Iločki podrumi u znak zahvale poklonili su specijalnu ediciju Anima Lions vina.