SVE JE ODUŠEVILA

Lijepa kraljica zablistala u svekrvinoj haljini iz 80-ih godina

20.12.2018 u 09:46

Bionic
Reading

Dolaskom na dodjelu nagrada National Fashion Award u madridskom Museo del Traje, španjolska kraljica Letizia odradila je posljednji kraljevski angažman u godini na zalasku

Kao jedna od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora, španjolska kraljica Letizia ove je godine na brojnim angažmanima zablistala u odjevnim komadima s potpisom renomiranih dizajnerskih imena, a novo izdanje dodjele nagrada National Fashion Awards Letiziju je potaknulo da zaviri duboko u kraljevski ormar zablistavši u lepršavoj crvenoj bluzi s pripdajućom suknjom – kompletu u vlasništvu njezine svekrve, kraljice Sofie koja ga je posljednji put nosila 80-ih godina.

Ovom vintage kompletu Letizia je udahnula moderan duh stiliziravši ga omiljenim salonkama s potpisom brenda Margit i minijaturnom torbicom clutch s potpisom slavne Caroline Herrere koja je imitirala izgled pitonove kože.

SJAJAN ODABIR

Modna profesionalka: Kraljica Letizia u crvenom od glave do pete ostavlja bez teksta

Pogledaj galeriju

U odnosu na snahu, kraljica Sofia prije 30- godina navedeni komplet najčešće je nosila uz slojeve bisera i upečatljiv zlatni nakit.

I dok dame s kraljevskih dvora poput britanske miljenice Kate Middleton i bivše američke glumice Meghan Markle najčešće posuđuju skupocjeni nakit iz kraljevske kolekcije, kraljica Letizia poput švedske krunske princeze Victorie nije imuna na posuđivanje odjevnih komada poput ready-to wear kompleta ili balskih haljina.

  • +6
Princeza Victoria Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nobelovih nagrada, švedska krunska princeza Victoria zablistala je u prekrasnoj balskoj haljini bez naramenica uz dodatak skupocjene tiare imena Connaught.

Njezina raskošna haljina od trobojnog satena, koji je činio efekt color block, djelo je kultne talijanske dizajnerice Nine Ricci, a nju je 1995. godine na istom događanju nosila njezina majka, kraljica Silvia.