BEAUTY TAJNE

Napravite sami pilinge i masku prema receptima lijepe glumice

02.03.2017 u 13:06

Bionic
Reading

Priyanka Chopra otkrila je svoje 'beauty' tajne u videu snimljenom za prestižni modni magazin Vogue te pokazala kako na prirodan način njeguje tijelo

Jedna je od najplaćenijih glumica, velika zvijezda u rodnoj Indiji, ali i miss svijeta za 2000. godinu. Svjetskoj se publici približila ulogom FBI agentice u seriji Quantico, no i dalje je poznatija po svojoj ljepoti. Tako ju je magazin Time svrstao na listu 100 najljepših žena na svijetu.

Za modnu bibliju Vogue nedavno je otkrila da koristi prirodne recepte za njegu i ljepotu koje je naslijedila od majke. Uz piling za usne od morske soli te masku s jogurtom za njegovano vlasište, zanosna je crnka pokazala kako se radi tradicionalan indijski piling za tijelo 'ubtan'.

'Ubtan je koristila moja majka i njime hidratizirala kožu, a ja ga koristim kao piling od svoje 16-te godine' rekla je Priyanka i dodala da je recept do sada podijelila s puno prijateljica. Uz izradu pilinga i maske glumica je rekla da joj se ovi tradicionalni recepti sviđaju jer lijepo mirišu pa joj ne treba niti parfem kada izlazi iz kuće.

Piling za usne

Prstohvat morske soli pomiješajte s nekoliko kapi glicerina i malo cvjetne vodice od ruže. Piling treba nježno utrljati na usne pa zatim isprati. Prelijepa glumica kaže da će nakon ovog jednostavnog tretmana usne biti mekše, punije i s lijepom prirodnom bojom. Priyanka ima i savjet ako vam je boja usana nejednaka te kaže da u tom slučaju u piling dodte nekoliko kapi limunova soka.

Priyanka Chopra Autor: Youtube

Piling za tijelo

Ovo je još jedan jednostavan recept za prirodni piling koji će osvježiti kožu i učiniti ju baršunastom. U zdjeli pomiješajte brašno od slanutka s nekoliko kapi limunova soka te dovoljno grčkog jogurta da dobijete glatku smjesu koja se lako nanosi na kožu. Želite li vodenastiju smjesu možete staviti i malo punomasnog mlijeka. Sada još dodajte prstohvat sandalovine u kurkume u prahu. Sve dobro promiješajte. Nanesite na kožu i ostavite da djeluje 30 minuta pa se otuširajte.

Maska od jogurta za zdravije vlasište

Zgodna glumica kosu i vlasište također njeguje tretmanom iz kućne radinosti. Punomasni jogurt pomiješajte s čajnom žličicom meda i jednim jajetom. Nanesite na vlasište i pustite da djeluje oko pola sata pa isperite toplom vodom i operite nježnim šamponom.