ELIZABETH BANKS

Lijepa glumica na crvenom tepihu zablistala u haljini staroj 16 godina: 'Lijepa je i pristaje mi, zašto je ne bih ponovo nosila'

10.02.2020 u 09:48

Bionic
Reading

U posljednje vrijeme mnoge su se slavne zvijezde priklonile trendu održive mode, a među njima je i lijepa glumica Elizabeth Banks, najpoznatija po ulozi otkačene Effie u filmskom serijalu za tinejdžere 'Igre gladi'

Modna reciklaža nikad nije bila popularnija, a među pristalicama ovog održivog trenda su i omiljene dame s kraljevskih dvora Kate Middleton i kraljica Letizia koje s puno stila nose kreacije u kojima su već viđene.

Za nešto što već dugo ima u svojem ormaru odlučila se i na dodjeli Oscara zgodna Elizabeth Banks u seksi crvenoj haljini otvorenih leđa koju je na istom Vanity Fair partyju nosila prije ravno 16 godina.

Radi se o upečatljivoj kreaciji s potpisom proslavljene modne kuće Badgley Mischka koju je Elizabeth s ponosom nosila 2004., mameći poglede u haljini koja joj i danas pristaje kao salivena.

  • +15
Elizabeth Banks Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Umjesto da pronađe novu kreaciju za ovogodišnju dodjelu nagrada Oscar, ekološki osviještena glumica i redateljica zamolila je svoje stilistice Wendy i Nicole Ferreira, da joj pomognu isfurati staru haljinu na najprestižnijoj dodjeli u filmskom svijetu.

  • +46
Crveni tepih na dodjeli Oskara 2020. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

'Haljina je prelijepa i pristaje mi... Zašto je ne nositi ponovno. Ponosna sam što nosim haljinu Badgley Mischka koju sam prvi puta nosila 2004', napisala je Banks na svom Instagram profilu uz poruku koliko je važna globalno djelovanje zbog održive mode, ali upozorila i na opasnost od prekomjerne proizvodnje i konzumerizma koji indirektno utječu na klimatske promjene, onečišćenje prirode i iskorištavanje žena u tekstilnoj industriji...

Banks je svojim odabirom poslala snažnu poruku, poduprijevši organizacije RAD (Red Carpet Advocacy), koja pomaže glumcima kako bi lakše artikulirali svoje društveno angažirane stavove i New Standard Institute koji promiče održivu modu.

Ženstvenu kreaciju s tankim naramenicama i golim leđima zgodna je plavuša upotpunila retro bobom s duljim šiškama i diskretnim nakitom (Irene Neuwirth).