prepoznajete li ih?

Lav i njegovih sedam smrtnih grijeha: Ovo su loše strane najoholijeg znaka zodijaka

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 31.07.2021 08:01
  • Objavljeno 31.07.2021 u 08:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Rawpixel Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Svaki je zodijački znak grešan na malo drukčiji način. Provjerite kako sedam smrtnih grijeha kotira kod Lava!

Oholost

Vaš grijeh broj jedan. Vjerujete da ste najbolji u većini životnih disciplina i zahtijevate od svih da vam se klanjaju i odaju priznanje. Iznimno ste uspješni u tome: bližnji se ne usude uskratiti vam počasti jer znaju koliko ste naporni kad ste ljuti. Međutim poneki će vam neznanac pokazati koliko se precjenjujete i staviti vas na mjesto koje zaslužujete.

Rasipnost

Prilično ste imuni na škrtost. U ovom ste grijehu najslabiji. Ne želite da itko pomisli da si ne možete priuštiti poklanjanje, čašćenje i pozajmljivanje. Povremeno ćete zadiviti osobe iz okruženja skupocjenim poklonima i gozbama o kojima će se dugo pričati. Velikodušni ste i na emocijama, pružajući bezgraničnu ljubav (i mržnju).

  • +6
  • +3

Jennifer Lopez je Lavica, rođena je 24. srpnja 1969.

Izvor: Profimedia / Autor: FJMG / Spread Pictures / Profimedia

Proždrljivost

Obožavate pripremanje gozbe i nepogrešivo izabirete odgovarajuće tanjure, čaše i upadljive dekoracije. Inzistirate na ukusnim jelima i sortnim vinima. Vrlo ste zahtjevni u odabiru restorana iz kojeg naručujete. Sretni ste kad god možete ugostiti prijatelje i znance kako biste iskamčili pohvale i komplimente.

Pohota

Uvjereni ste u svoje ljubavničko majstorstvo i ne želite ga uskratiti onima koji vam se sviđaju. Zavodite iz velikodušnosti, da biste pružili navodna božanska erotska iskustva običnim smrtnicima. Ako bi se netko od njih usudio odbiti vašu plemenitu ponudu, smrtno ćete se uvrijediti i zaključiti da dotični nije sasvim normalan.

Zavist

Nerado pokazujete ovu emociju, jer najbolji (vi) nemaju na čemu zavidjeti nikome, ali je posjedujete u izobilju. Zavidni ste čak i na onome što sami ne biste htjeli posjedovati kad biste mogli birati. Smatrate da nitko ne zaslužuje imati više imovine, prijatelja, ljubavnika, stručnih kvalifikacija i svega drugog od vas.

Lijenost

Povremeno volite ostati ispruženi na obali i puniti se energijom. Ili na balkonu, u krevetu, u kadi. Besposličarenje je luksuz koji si samo najbolji mogu priuštiti. Ako u tim razdobljima treba obaviti neki posao, zapovjedit ćete ga nekom bližnjem. Pokrenut ćete se samo ako treba kazniti neposlušnika.

Bijes

Većinu ste vremena dobroćudni jer bijes zahtijeva napor. Ali ispod vašeg blagog smiješka pažljiviji promatrači mogu nazrijeti pozamašne zalihe eksploziva. Vaš se kolerični temperament budi ako vas netko podcjenjuje, ako vam se suprotstavlja, ako vas iznevjeri ili ignorira. Tko to iskusi, trudi se više vas ne dovesti u to stanje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!