amaranthine

Kupovina ručno rađenog nakita podupire nešto veće i važnije

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 19.11.2019 16:15
  • Objavljeno 19.11.2019 u 14:55
tportal

Izvor: Amaranthine / Autor: Promo

Ručno izrađen nakit u posljednje vrijeme postao je sve popularniji. Energija i ljubav dizajneravidljiva je u umjetničkim djelima koje izrađuju. Ono o čem što većina ljudi još ne razmišlja, je da je za razliku od kupovine nakita iz masivne proizvodnje, kupnja ručno izrađenog nakitavrst ulaganja. Postoji mnogo razloga zašto je kupovina ručno izrađenog nakita bolja idruštveno prihvatljivija od masovne proizvodnje, a u nastavku ćemo vam navesti njih sedam

1. I po samoj definiciji ručno izrađen nakit znači da je svaki element i nakit u cjelini izrađenručno. Ljevanje, rezanje, rezbarenje, poliranje, prepletavanje, doslovno sve je napravljenorukom umjetnika koji nakit stvara. Zbog toga ni proizvedene količine nisu velike, broj proizvedenih komada je ograničen fizičkim mogućnostima dizajnera, a a svaki je komad unikat, umjetničko djelo za sebe https://amaranthinestore.com/

2. U osmišljavanje dizajna i probne serije ponekad su utrošeni sati i sati rada, a ako se uz to svaki komad i testira nošenjem, od ideje do komercijalne proizvodnje mogu proći mjeseci.

3. Sam umjetnik ima poseban odnos s dizajnom i nakitom kojeg stvara. Proces osmišljavanja, izrade probnih modela i testiranja daje vrijednost svakom izrađenom komadu. Mario Malnar kreativni direktor nakita Amaranthine nam govori kako je svaka narukvica brenda https://amaranthinestore.com/ malo umjetničko djelo na ruci vlasnika. Ne postoje dvije jednako izrađene narukvice bez obzira što su nominalno isti model.

tportal

Izvor: Amaranthine / Autor: Promo

4. Materijali je kod ručne izrade nakita jednako važan kao i dizajn i izrada. Dizajner ne radi kompromise u odabiru materijala prije svega zbog sebe, a onda i zbog svojih kupaca. Nema mjesta varanju i jeftinim zamjenama jer za svoj proizvod dizajner odgovara osobno. Mario nam govori po čemu je Amaranthine nakit poseban, osim po atraktivnosti dizajna to je kvaliteta ugrađenih elemenata. Tu nema kompromisa, koristi se samo čisto srebro 925 do 997, od kojeg su ručno izrađeni svi elementi, najkvalitetnije ručno obrađeno poludrago kamenje i ručno izrađene srebrne kopče. Uz to i svaka se narukvica sklapa ručno, na točno određenu duljinu koju traži kupac tako da kad nosite Amaranthine nakit nosite unikatni komad rađen baš za vas.

5. Održivost i etičnost. Proizvođači ručno rađenog nakita su većinom posvećeni održivom razvoju i etičnom poslovanju. Biti etičan uglavnom znači koristiti skuplje materijale iz provjerenih izvora tako da u lancu proizvodnje svi imaju koristi. Amaranthine nakit izrađen je na etičnom načinu poslovanja a održivost ovisi i o kupcima koji prepoznaju ručno izrađen nakit.

6. Uz održivost i etičnost karakteristika dizajnerskog nakita je i kvaliteta materijala i procesa koja u artizanskoj proizvodnji može biti lakše kontrolirana. Proizvođači i umjetnici iznimno su ponosni na svoje proizvode i neće dopustiti slabiju kvalitetu ispred imena njihovog brenda

tportal

Izvor: Amaranthine / Autor: Promo

7. LOKALNO I IZRAĐENO S LJUBAVLJU. Svijest o lokalnim brendovima, proizvodnji i veselju kreacija a onda i nošenja takvog nakita postaje sve važnija. Dodana vrijednost na nakitu ručne proizvodnje nemjerljiva je. Zapamtite, kad kupujete ručno rađen nakit, podržavate male proizvođače i umjetnike, ulažete u nešto unikatno i kupujete mala umjetnička djela.

Nosite predmet izrađen rukom, s ljubavlju i uz to posjedujete nešto što nema nitko drugi.

Nije li to predivan osjećaj.

Kad poželite sljedeći puta kupiti komad nakita zapamtite da kupovina ručno rađenog nakita nije samo investicija, već gesta kojom podupirete nešto puno veće i važnije. I trebate se osjećati sjajno zbog toga.

Iskoristite mogućnost i predbilježite se na newsletter na https://amaranthinestore.com/ te ostvarite 20% popusta na kupnju svoje narukvice.

Ili zapratite https://www.instagram.com/amaranthine_collection/ i sudjelujte u nagradnoj igri na instagram profilu @amaranthine_collection.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!