TO SE ZOVE INVESTICIJA

Kupio haljinu za 140 kuna, pa je prodao za gotovo milijun

21.04.2015 u 09:19

Bionic
Reading

Haljina koju je u kultnom filmu 'Zameo ih vjetar' nosila Vivien Leigh u ulozi Scarlett O’Hare prodana je po nevjerojatnoj cijeni na aukciji na Beverly Hillsu

Sada bivši, ali sretan vlasnik legendarne haljine itekako ima razloga za slavlje jer ju je kupio za 20 dolara odnosno 140 kuna, a na aukciji je prodana za 137.000 dolara, malo manje od milijun kuna.

Tako je haljina koju je heroina O’Hara nosila u filmu snimljenom 1939. prodana za nevjerojatnih 966 tisuća kuna. Između 150 predmeta iz raznih filmova koji su osvojili Oscara raskošna haljina, ukrašena crnim vezom, bila je glavna atrakcija.

Haljina je inače dio kolekcije Jamesa Tumblina, a on je radio u odjelu za šminku i kostimografiju studija Universal. Zanimati se za kostime započeo je 60-ih godina prošlog stoljeća, a tada je krenuo i sa stvaranjem kolekcije.

'Haljinu sam vidio na podu i rekli su mi da će biti bačena u smeće. Pitao sam mogu li ju otkupiti i tada sam vidio da na etiketi piše Selznick International Pictures i Scarlett Production Dress. Kupio sam je za 20 dolara', rekao je Tumblin za The Telegraph