VERA WANG

Kraljica vjenčanica otkriva o čemu mladenke moraju voditi računa kad biraju haljinu

01.11.2023 u 15:38

Bionic
Reading

Vera Wang, američka dizajnerica kineskih korijena, veliko je ime u svijetu mode, najpoznatija po svojim spektakularnim kreacijama koje bi svaka mladenka poželjela nositi na svom vjenčanju

Njezine vjenčanice među najpoželjnijima su na svijetu te su ih nosile brojne holivudske zvijezde na svoj veliki dan, ali i sve one mladenke koje su željele doživjeti nezaboravnu čaroliju.

Neumorna kreatorica i modna ikona koja i sa svojih 74 godine izaziva pozornost zahvaljujući mladolikom izgledu, izgradila je nedodirljivi status zahvaljujući svojim bajkovitim vjenčanim haljinama.

Vera je nedavno predstavila svoju novu kolekciju Vera Wang Bride te je otkrila i što mora imati ona savršena vjenčanica.

Što se tiče trendova u vjenčanjima, legendarna dizajnerica kaže kako su danas vjenčanja često vezana uz putovanja te je slavlje raspoređeno na nekoliko dana. Znam da je za moje kćeri, koje su bile uzvance na puno vjenčanja u posljednje vrijeme, i za mene, koja sam odjenula tisuće mladenki, to više od običnog trenda: to je odraz onoga što se događa. Mislim da to proizlazi iz činjenice da svaka mladenka zna koliko je izazovno napraviti vjenčanje sa svim potrebnim detaljima. Prednjačili smo u poticanju mladenki i mladoženja da se izraze jer je to jedan od najvažnijih trenutaka u njihovim životima. Vjerojatno supružnici, nakon toliko posla, kroz te dugotrajne događaje žele to pretočiti u najvažnije iskustvo u životu, koje će podijeliti sa svojim najdražima', objašnjava poznata dizajnerica.

  • +7
Vera Wang Izvor: Profimedia / Autor: Guerin Charles/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dodala je i da se, kad je riječ, sve promijenilo kad se radi o industriji vjenčanja.

'Kad sam se ja udavala, osjećala sam se kao da ne mogu nikoga uvjeriti da dođe na moje vjenčanje, koje je bilo u New Yorku i trajalo je svega nekoliko sati, ali bilo je to davno i u ovih 35 godina to se potpuno promijenilo. Sada je pak važno trebamo razmišljati o dizajnu koji je prikladan za razne prilike, bilo da je riječ o događaju na plaži ili večeri nakon koje slijedi after-party večer prije ceremonije ili branchu dan nakon vjenčanja. To je potpuno novi koncept. Kad sam ja tek počinjala radilo se više o kombiniranju vjerskog obreda sa slavljem s obitelji i prijateljima. Sada se sve pretvorilo u mini-odmor sa svom najbližom i najdražom rodbinom. To je potpuno drugačije iskustvo', rekla je Vera.

Dizajnerica kaže kako su europske modne kuće sad stavile naglasak na svadbene detalje.

'Ove sezone u Europi, posebno u Parizu i Milanu, primijetila sam da mnoge modne kuće stavljaju svadbene detalje u središte. Na primjer, Prada ima puno cvijeća i aplikacija na suknjama, a onda sam primijetila da kod Valentina ima puno medaljona od čipke, a puno haljina i suknji izgledaju kao da su za vjenčanje. Ali ne mislim da prave vjenčanice, vjerujem da su htjeli ojačati staru tradiciju koja pripada coutureu, zatvarajući reviju vjenčanicom', ističe ona.

Ističe i kako je utjecaj Hollywooda nikad izraženiji.

'Svijet vjenčanja počeo se mijenjati prije nekog vremena. Mislim da je prisutan i holivudski utjecaj koji dolazi s crvenog tepiha i zahvatio je i svijet vjenčanja. Ali i žene su se promijenile. One se brinu o sebi i ponose se time, a u tome žele uživati ​​posebno na dan vjenčanja za koje su se jako potrudile. Sve se promijenilo - vjenčanje je danas drugačije, mislim da općenito ljudi pokušavaju slaviti sa svim svojim voljenima na puno mnogo načina. Također, putovanja su imala veliki utjecaj na današnja vjenčanja', rekla je Vera Wang.

Kada pogleda svoje stare kampanje, dodaje, dogodile su se broje promjene u trendovima.

'Doista smo unijeli modu u vjenčanja. Uveli smo crne vjenčanice,a na moje crvene i ružičaste kolekcije utjecalo je azijsko tržište. Volim unositi nove ideje i biti inovativna', objašnjava proslavljena dizajnerica.

Dala je i nekoliko savjeta budućim mladenkama.

'Budite otvoreni i svoji. Volite sebe i ne dopustite da vam itko govori ili diktira tko biste trebali biti. To je vaš dan. Nijedna žena nije ljepša nego kada je samouvjerena i kad se dobro osjeća. Ne samo u haljini, već i među osobama koje je okružuju', rekla je Wang.

Ističe i da uvijek kad radi na novoj kolekciji nastoji napraviti nešto drugačije od prethodne te da se poštuju njezine želje.

'Iznimno je važno mladenki ponuditi više alternativa i mogućnosti za njezin stil, tip tijela, izgled... Bitno je kako ona sebe vidi na taj dan. Svatko drugačiji, nismo svi isti... Dakle, najvažnije je biti usredotočen na mladenku i razmišljati o njoj', zaključuje Vera Wang.