modni izazov

Kraljica Letizia na mukama: Zabranjene su joj visoke potpetice pa sada ne izlazi iz anatomskih tenisica

24.05.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Španjolska kraljica nadaleko je poznata po svojim sjajnim stajlinzima i besprijekornom stilu, bilo da je riječ o glamuroznim ili pak nešto ležernijim izdanjima. No, kraljica Letizia od nedavno je suočena s popriličnim izazovom – ne smije nositi cipele visokih potpetica, a tom je i više nego uspješno doskočila

Službeni raspored kraljice Letizije posljednjih tjedana itekako je ispunjen, a posljednji u nizu događaja bila je premijera dokumentarnog filma 'Science of Women of Africa' u Madridu. Za tu prigodu španjolska kraljica posegnula je za casual chicom koji se sastojao od električno plavog sakoa i ogovarajućih hlača. Dizajn odijela potpisuje španjolska modna kuća El Corte Inglés, a izrađeno je od lana, materijala itekako poželjnim u ljetnim mjesecima.

Stajling je upotpunila bijelim dodacima i detaljima – topom čipkastog ruba, Carolina Herrera torbicom te Vivo barefoot tenisicama, ortopedskim modelom tenisica koji imitira osjećaj bosih nogu.

  • +9
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Mike Chicorro / Zuma Press / Profimedia

Bap kao i prije koji dan, i ovog puta kraljica se omiljnih štikli odrekla te posegnula za anatomskim tenisicama. Iako su tenisice pravi hit posljednjih nekoliko sezona te uspješno mijenjaju visoke potpetice, kraljica Letizia se na tenisice odlučila zbog zdravstvenih razloga.

Naime, nedavno je pretrpjela prijelom proksimalne falange srednjeg prsta na desnoj nozi. Ozljeda, zadobivena nakon nezgode, zahtijevala je previjanje da bi se područje imobiliziralo. Kao rezultat toga, Letizia je sljedećih nekoliko tjedana prisiljena držati se podalje od visokih potpetica, no to nije jedini razlog.

Prije dvije godine dijagnosticiran joj je Mortonov neurom. Riječ je o stanju koje utječe na živce u nožnim prstima i uzrokuje zadebljanje tkiva, a godinama pati i od kronične metatarzalgije - koja se očituje iznenadnom pojavom boli u prednjem dijelu stopala i to obično za vrijeme aktivnosti - tako da mora paziti na obuću, a 'barefoot' tenisice sada su joj najbolji saveznik, Srećom, odlično se slažu s chic odijelima koje kraljica tako rado nosi u posljednje vrijeme.

  • +3
Kraljica Letizia Izvor: Profimedia / Autor: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia
sve osim nogometa